Romaşcanu: PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral

  • PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, spune purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu.
  • „Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe”, adaugă el.
150 afișări
Imaginea articolului Romaşcanu: PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral

Romaşcanu: PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral

PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, spune purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu. „Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe”, adaugă el.

 
„Din păcate, astăzi au fost încercări de a discuta iarăşi aceste date. PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil. În consecinţă, pe această discuţie rămâne ca în cursul acestei spăptămâni, dl. Predoiu, ca ministru de Interne, are două hotărâri de guvern pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, să decidă, fiind ministru PNL, împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL fiind în măsură să acceptăm şi data de 29 septembrie”, spune Lucian Romaşcanu.
 
El refuză să se pronunţe despre varianta în care miniştrii PNL ar putea să se opună organizării alegerilor în septembrie.
 
„Asta e o discuţie care se va purta după şedinţa de guvern. E prematur. Eu cred că avem un partener care îşi respectă cuvântul dat. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe. Suntem în situaţia în care, în martie, s-a cerut un calendar pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia e la ministrul de Interne. Încă cred că din perspectiva colegilor liberali onoarea e destul de importantă şi se vor ţine de ceea ce au spus. (...) Eu nu cred că se va rupe această coaliţie”, adaugă social-democratul.
 
El afirmă că dacă s-ar pune problema unui candidat comun, acesta ar trebui să fie social-democrat: „Cred că este pe masă varianta prin care candidatul PSD, care este pe primul loc în orice sondaj şi care conduce partidul care a câştigat alegerile, ar putea fi cel care să fie susţinut de ambele partide, ca şi candidat comun pentru alegerile prezidenţiale”.
 
Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar putea fi candidatul comun, Romaşcanu spune: „Este o chestiune de respect politic ca întâi să avem toate treburile, negocierile, discuţiile asumate în primăvară confirmate în acest moment, după care va veni şi momentul deciziei candidatului. Iată că ce a fost valabil în martie nu mai e valabil pe data de 17 iunie şi cea a fost valabil pe 17 iunie nu mai e valabil pe 25 iunie. Lucrurile acestea nu sunt în regulă. (...) Era valabilă discuţia unui tandem dacă alegerile europarlamentare şi lista comună aveau rezultatul dorit. A avut, din punctul nostru de vedere 50% este un rezultat bun pentru o listă comună, ar fi prefigurat un candidat comun la prezidenţiale, dar nu avem nici un rezultat nici în acest sens. Probabil că săptămâna decisivă este această săptămână”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici