- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.05.2013, 16:08)
- Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, face vineri o vizită în Bucureşti
Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, va face vineri o vizită la Bucureşti, unde va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, urmând să îi fie decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.
Urmărește
388 afișări
Anders Fogh Rasmussen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Vizita secretarului general NATO va fi una scurtă, ocazionată de decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. Rasmussen va avea întâlniri la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Universitatea din Bucureşti a anunţat, marţi, printr-un comunicat, că vineri va acorda înaltul titlu de Doctor Honoris Causa secretarului heneral al NATO, Anders Fogh Rasmussen, primindu-l printre membrii de onoare ai comunităţii sale academice.
Prima vizită oficială la Bucureşti a secretarului general al NATO a avut loc în urmă cu trei ani, în mai 2010.
Anders Fogh Rasmussen este ce de-al doisprezecelea secretar general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), începându-şi mandatul la 1 august 2009.
De-a lungul carierei sale politice în cadrul Partidului Liberal din Danemarca, Anders Fogh Rasmussen a deţinut numeroase funcţii atât în guvern, cât şi în opoziţie. A fost ministru de Finanţe între 1987 şi 1992, iar în perioada 1990-1992 a deţinut funcţia de ministru al Economiei. În calitate de ministru al Economiei şi membru al Consiliului ECOFIN al Uniunii Europene, a fost negociatorul Danemarcei şi semnatarul Tratatului de la Maastricht, care a condus la introducerea monedei unice Euro.
În 1998 a devenit preşedinte al Partidului Liberal. După alegerile parlamentare din 2001, a format primul său guvern, o coaliţie formată din Partidul Liberal şi Partidul Popular Conservator.
În timpul preşedinţiei daneze a Uniunii Europene (iulie-decembrie 2002), Anders Fogh Rasmussen a jucat un rol-cheie în procesul care a condus la încheierea negocierilor de aderare cu zece state-candidate pentru UE, la reuniunea Consiliului European de la Copenhaga din decembrie 2002.
Guvernul său a fost reales în 2005 şi respectiv în 2007. Anders Fogh Rasmussen a ocupat poziţia de prim-ministru din noiembrie 2001 şi până la alegerea sa ca viitor secretar general al NATO, la Summit-ul de la Strasbourg-Kehl din aprilie 2009.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe