- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.07.2018, 12:39)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Senatului s-a întâlnit cu ambasadorii din ţările UE. Mesajul lui Tăriceanu: Să comunicăm pe canale consacrate
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a discutat joi cu şefii misiunilor diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene, printre temele abordate fiind şi modificările la legile Justiţiei, dar şi MCV, care riscă să fie transformat într-un mecanism ineficient.
Urmărește
2401 afișări
Tăriceanu, întâlnire cu ambasadorii UE. Mesajul lui Tăriceanu: Să comunicăm pe canale consacrate
"Peşedintele Senatului a subliniat că România este o ţară ai cărei cetăţeni au o orientare puternic pro-europeană şi cu o poziţionare favorabilă unei integrări mai profunde, bazate pe principiile şi valorile fundamentale ale Uniunii Europene: unitate, solidaritate, convergenţă şi tratament egal al statelor membre. În context, a reiterat faptul că ţara noastră, alături de celelalte state membre, participă la dezbaterile curente cu privire la viitorul UE şi urmăreşte să aducă contribuţii corespunzătoare experienţei, localizării ei geografice şi propriilor ambiţii, sperând că UE, în diferitele sale formate instituţionale, le va integra în spiritul coeziunii şi solidarităţii", se arată în comunicatul de presă al Senatului, remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Totodată, Tăriceanu le-a transmis ambasadorilor că MCV tinde să devină un mecanism politic.
"Preşedintele Senatului s-a pronunţat împotriva acelor măsuri care ar conduce la adâncirea clivajelor existente la nivelul UE, în special între Est şi Vest, făcând apel la respectarea unui principiu fundamental al Uniunii potrivit căruia toate statele membre sunt parteneri egali, în drepturi, demnitate şi oportunităţi. Dl Călin Popescu-Tăriceanu a semnalat în acest context preocuparea din ce în ce mai accentuată cu privire la MCV şi riscul ca prin transformarea unui mecanism tehnic într-unul politic acesta să devină un instrument ineficient. Domnia sa a opinat că acest aspect ar trebui reanalizat în dialogul dintre Statele Membre şi Comisie în vederea concluzionării că MCV şi-a îndeplinit, în principalele sale aspecte, misiunea pentru care a fost instituit cu un larg consens politic la nivel naţional, în urmă cu 11 ani", mai transmite sursa citată.
Tăriceanu a transmis şefilor misiunilor diplomatice ale statelor membre UE că ţara noastră continuă să acorde o importanţă deosebită aderării la Acordul de la Schengen, dar că românii au şi aşteptări, care întârzie să apară.
Nu a fost evitat nici subiectul legilor Justiţiei, Tăriceanu precizând care este scopul modificărilor.Totodată, le-a cerut ambasadorilor ca atunci când vor să transmită din experienţa lor, să o facă pe căile diplomatice consacrate.
"În dialogul pe această temă cu şefii misiunilor diplomatice din statele membre UE, înaltul demnitar a subliniat că Parlamentul este forul legislativ şi reprezentativ suprem şi instituţia care are legitimitatea şi responsabilitatea de a adopta legi prin care să fie asigurate independenţa justiţiei şi respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Domnia sa a recomandat acelor misiuni diplomatice care doresc să împărtăşească din experienţa naţională în domeniile de referinţă aflate pe agenda cetăţenilor şi implicit a Parlamentului, să comunice cu autorităţile pe canalele consacrate de reglementările şi cutumele diplomatice astfel încât relaţiile bilaterale să fie cultivate în spirit amical şi de respect reciproc", mai arată sursa citată.
12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, au transmis zilele trecute, autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe