- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.06.2014, 16:00)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorii jurişti au stabilit eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv
Senatorii jurişti au formulat, marţi, un raport de admitere proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor, eliminând, totuşi, din lege, acele infracţiuni legate de serviciu şi stabilind că prevederile nu se aplică retroactiv.
Urmărește
264 afișări
Senatorii jurişti au stabilit eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv (Imagine: Shutterstock)
Proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv a fost dezbătut, marţi, în Comisia juridică a Senatului.
Senatorii jurişti au decis că nu beneficiază de pensia de serviciu şi de indemnizaţie, judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie, asimilată infracţiunilor de corupţie, înainte de eliberarea din funcţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Proiectul privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistraţi corupţi a primit un raport de admitere, cu amendamente, fiind adoptat cu şase voturi pentru şi un vot împotrivă.
Senatorii jurişti au mai stabilit, faţă de varianta adoptată tacit de Camera Deputaţilor, că aceste prevederi nu se aplică retroactiv, ci pentru situaţiile de la momentul intrării în vigoare a legii. În plus, senatorii jurişti au eliminat din lege infracţiunile legate de serviciu, respectiv abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, prevederile legii urmând a se aplica doar pentru infracţiuni de corupţie.
Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaţilor a ajuns la Senat în luna octombrie 2013, când s-a transmis spre raport la comisia juridică, fiind amânat în mai multe rânduri.
Deputaţii au adoptat, pe 22 octombrie, tacit proiectul de lege iniţiat de Guvern care prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu magistraţii care au fost condamnaţi pentru o infracţiune de corupţie, de serviciu sau o alta intenţionată asupra căreia CSM apreciază că aduce atingere prestigiului justiţiei
Termenul de dezbatere a acestui proiect era de 16 octombrie şi a fost depăşit, prin urmare a fost adoptat tacit şi trimis la Senat, care este Cameră decizională.
Proiectul prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu şi indemnizaţie judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau asimilată infracţiunilor de corupţie sau o infracţiune în legătură cu acestea ori pentru o infracţiune de serviciu sau în legătură cu serviciu, comise cu intenţie sau o altă infracţiune pentru care CSM apreciază că aduce atingere prestigiului justiţiei, săvârşite înainte de eliberarea din funcţie.
Aceste persoane beneficiază de pensie în sistem public, în condiţiile legii.
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joia trecută, despre cererea de pensionare formulată de judecătorul Stan Mustaţă, că nu este un lucru moral şi că face demersuri pentru retragerea pensiilor magistraţilor corupţi, în baza unei legi care, speră el, să fie aprobată "cât mai curând".
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
astăzi, 21:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei