Senatul a aprobat ca a treia sâmbătă din septembrie să fie Ziua de Curăţenie Naţională

Senatul a aprobat un proiect prin care a treia zi de sâmbătă a lunii septembrie va fi declarată Ziua de Curăţenie Naţională, a anunţat senatorul UDMR, Tánczos Barna, iniţiatorul proiectului.

Urmărește
861 afișări
Imaginea articolului Senatul a aprobat ca a treia sâmbătă din septembrie să fie Ziua de Curăţenie Naţională

Senatul a aprobat ca a treia sâmbătă din septembrie să fie Ziua de Curăţenie Naţională

„Nu vom avea o ţară curată, dacă nu contribuim cu toţii la acest lucru. De aceea am susţinut iniţiativa <Let’s do It, Romania!>, şi am iniţiat instituirea celei de-a treia zi de sâmbătă din septembrie, a fiecărui an, ca Ziua de Curăţenie Naţională. Prin această lege transmitem un semnal clar privind responsabilitatea socială atât a cetăţenilor, cât şi a autorităţilor publice şi a persoanelor juridice. Doar printr-un efort comun putem ajunge la o schimbare de mentalitate şi ziua naţională de curăţenie este un instrument prin care putem încuraja acţiunile de curăţenie cu impact pozitiv asupra mediului, colectarea separată şi reciclarea”, a declarat senatorul UDMR, după ce Senatul a adoptat propunerea legislativă iniţiată de el, susţinută atât de UDMR, cât şi de parlamentari ai partidelor de guvernământ şi de opoziţie.

Conform unui comunicat al UDMR, „Let's Do it, România!” organizează campanii de curăţenie încă din 2009, alăturându-se Zilei Mondiale a Curăţeniei, o iniţiativă civică la nivel global, care a fost introdusă recent şi în calendarul oficial al ONU. În România, la aceste acţiuni au participat până în prezent peste 2 milioane de voluntari şi au fost colectate peste 27 000 de tone de deşeuri.

„Trebuie să se implice şi autorităţile publice, şi trebuie să ne asumăm un rol mai accentuat în conştientizarea şi în educarea cetăţenilor. De aceea, legea prevede că autorităţile şi instituţiile publice pot organiza şi aloca fonduri pentru activităţi prin care să fie promovate bune practici şi importanţa păstrării unui mediu curat. În plus, televiziunile şi posturile de radio publice pot include în programele lor emisiuni de conştientizare”, a adăugat Tánczos Barna.

Camera decizională în cazul acestui proiect de lege este Camera Deputaţilor, iar proiectul va intra în vigoare după promulgarea de către preşedintele ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici