Senatul acceptă cererea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Florian Bodog

Senatul a acceptat solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, care ar fi acţionat ca o consilieră să-şi ia salariul, deşi nu s-a prezentat la serviciu.

590 afișări
Imaginea articolului Senatul acceptă cererea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Florian Bodog

Senatul acceptă cererea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Florian Bodog

Decizia a fost luată cu 98 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă” şi o abţinere.

„Nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, pentru că nu am nimic de ascuns. Întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu e prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (...) Nu mi-e frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România. Ceea ce se întâmplă acum este definiţie de caz pentru motivul pentru care în Contituţia României este prevăzută iunitatea parlamentarilor. (...) Ştiu că decizia este una politică, însă cred că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare ditre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răpundem în faţa Justiţiei şi răspudem în faţa oamenilor. Imunitatea nu este un privilegiu, ci garanţia că un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus în plen Florian Bodog.

La rândul său, senatorul PSD Lucian Romaşcanu a anunţat că şi social-democraţii votează în favoarea cererii DNA.

DNA a cerut din nou aprobarea Senatului pentru începerea urmăririi penale pe numele lui fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, care ar fi acţionat ca o consilieră să-şi ia salariul, deşi nu s-a prezentat la serviciu. În 2019 Senatul a respins o cerere similară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici