- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.08.2014, 17:11)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul va dezbate în sesiunea extraordinară şi modificări la Legea energiei şi Legea petrolului
Senatul va dezbate în sesiunea extraordinară din 25 august un proiect al Guvernului pentru transpunerea directivelor europene în Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, în Legea petrolului, precum şi în OUG 6/2014 privind calitatea de acţionar al statului la Transelectrica şi Transgaz.
Urmărește
522 afișări
Senatul va dezbate în sesiunea extraordinară şi modificări la Legea energiei şi Legea petrolului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Decizia a fost luată, luni, de Biroul Permanent al Senatului, care şi-a însuşit propunerea Executivului ca acest proiect, depus la Senat în data de 9 iulie, să fie adoptat de urgenţă de către Parlament.
În scrisoarea adresată Senatului, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul solicită preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu să analizeze posibilitatea demarării procedurilor necesare în vederea organizării unei sesiuni extraordinare în care să fie adoptat Proiectul de lege pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale 123/2012, a Legii petrolului 238/2004, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş şi pentru modificarea unor acte normative.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
astăzi, 08:04
-
astăzi, 07:51
-
astăzi, 07:22
-
astăzi, 07:18
• Biden aprobă furnizarea de mine antipersonal pentru Ucraina
-
ieri, 22:31
• Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
ieri, 22:05
-
ieri, 21:08
• Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
-
ieri, 20:39
• ONU: Iranul sfidează presiunea internaţională şi îşi măreşte stocul de uraniu
-
ieri, 20:46
-
ieri, 18:14
-
ieri, 17:32
• Casa Albă reacţionează: SUA nu îşi vor schimba politica nucleară după modificarea doctrinei Rusiei
-
ieri, 17:04
-
ieri, 15:59
-
ieri, 15:05
-
ieri, 14:59
• Atacuri ruseşti „fără precedent” asupra arhitecturii de securitate europene
În documentul înaintat conducerii Senatului se arată că România a avut termen până la data de 3 martie 2011 să modifice legislaţia în domeniu pentru a o pune în acord cu Directiva 2009/72/CE privind normele comune pentru piaţa internă a energiei electrice şi Directiva 2009/73/CE privind normele comune pentru piaţa internă a sectorului gazelor naturale.
Comisia Europeană a apreciat, însă, că modificările legislative adoptate de România nu asigură transpunerea totală a celor două directive şi a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu două acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor.
Prin ambele cereri introductive, Comisia a solicitat Curţii să impună României sacţiuni cu titlu cominatoriu în valoare de peste 30.200 de euro pentru fiecare zi de întârziere în adoptarea măsurilor de transpunere a directivelor, de la data pronunţării hotărârii prin care se constată neîndeplinirea obligaţiilor.
Curtea a solicitat României să-i comunice până la data de 29 august dacă a adoptat măsurile legislative asumate, lucru care ar determmina retragerea acţiunilor de către Comisie.
Printre modificările legislative cuprinse în proiectul de lege ce va fi discutat în sesiune extraordinară de Senat se află modificarea regimului juridic al reţelelor de transport, în sensul că noile reţele de transport de energie electrică care vor fi realizate din resurse proprii ale unui operator de transport nu mai reprezintă proprietatea publică a statului şi nu sunt incluse în domeniul public al acestuia, ele constituind proprietate privată a operatorului care a realizat investiţia.
Prin proiect se restrânge regimul de proprietate publică asupra conductelor de transport al gazelor naturale doar la nivelul Sistemului Naţional de Transport.
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu e DISPERATĂ! Vedeta le-a transmis un nou mesaj fiilor lui Silviu Prigoană. Ce rugăminte arzătoare are la ei: „Vă implor, lăsați ura deoparte și dați-mi…”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe