- Home
- Politic
- ŢEBEA, (07.09.2014, 15:56)
- Departamentul Corespondenţi
Serbările de la Ţebea: Elena Udrea, huiduită şi aplaudată, lui Iohannis i s-a cântat ”La mulţi ani” - FOTO
Peste 5.000 de persoane au asistat, duminică, la serbările de la Ţebea, politicienii prezenţi făcând băi de mulţime, în timpul cărora Elena Udrea a fost huiduită, dar şi aplaudată, iar lui Klaus Iohannis, care a fost însoţit tot timpul de Vasile Blaga, i s-a cântat ”La mulţi ani”, deşi nu e ziua sa.
Urmărește
3909 afișări
Serbările de la Ţebea: Elena Udrea, huiduită şi aplaudată, lui Iohannis i s-a cântat ”La mulţi ani” (Imagine: facebook)
Serbările de la Ţebea, din judeţul Hunedoara, care au marcat 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu, au fost un prilej pentru mai mulţi politiceni de a face băi de mulţime.
Printre politicienii care au mers la Ţebea s-au aflat Klaus Iohhanis, Vasile Blaga, Elena Udrea, Emil Boc, Gheorghe Falcă, Gheorghe Funar, Dan Diaconescu, precum şi parlamentarii de Hunedoara.
TITLURILE ZILEI
-
astăzi, 16:50
• Nicuşor Dan: Podul Calicilor riscă să fie îngropat din nou de politicienii aflaţi la putere
-
astăzi, 16:33
-
astăzi, 16:27
-
astăzi, 16:05
-
astăzi, 15:37
-
astăzi, 15:24
• SNSPA depune plângere penală după ce angajaţii au fost vizaţi de ameninţări grave
-
astăzi, 14:50
-
astăzi, 14:34
-
astăzi, 10:16
-
astăzi, 13:42
• Tanczos Barna: Propunerea privind limitarea tranzacţiilor cash nu îi va afecta pe cetăţeni
-
astăzi, 13:27
• Spionajul sud-coreean anunţă că Putin a retras trupele nord-coreene din regiunea rusă Kursk
-
astăzi, 12:29
-
astăzi, 11:04
-
astăzi, 08:56
-
astăzi, 19:01
• Live text Războiul din Ucraina, ziua 1077. Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia / Fiul lui Ianukovici a făcut miliarde vânzând cărbune din teritoriile ucrainene ocupate
Evenimentul a fost deschis de ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte Avram Iancu din Garnizoana Brad, cu ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, în baza unui decret prezidenţial.
După acest moment au urmat o slujbă religioasă oficiată la biserica din curtea cimitirului din Ţebea, dar şi depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu.
Au depus coroane de flori toţi politicienii prezenţi la manifestare, dar şi moţii salvatori şi localnicii din Horea care au participat la căutarea şi salvarea victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Grupul localnicilor din comuna Horea a fost însoţit de instrumentişti care au cântat imnul lui Avram Iancu în momentul în care au fost depuse coroane de flori.
Elena Udrea a fost însoţită în permanenţă de primarul Clujului, Emil Boc, iar în timpul ceremoniilor cei doi au stat la o distanţă de câţiva metri de Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.
"E un moment important şi faptul că din ce în ce mai mulţi români vin aici cred că arată nevoia pe care România o are de lideri patriotici, lideri care să aibă românismul şi naţionalismul în suflet, români care aşteaptă de la cei care îi conduc să aibă grijă de ţară, să aibă grijă de popor. Cred că momentul prin care trece România astăzi este unul în care avem nevoie de unitate. Avem nevoie de lideri care să nu mintă, de lideri care să îşi iubească ţara, să îşi iubească poporul şi eu cred că sunt mulţi români care pot construi o ţară frumoasă în care să ne fie drag tuturor să trăim", a spus Elena Udrea.
În momentul în care a plecat prin mulţime, unii dintre participanţi au huiduit-o, în timp ce alţii au încurajat-o, au aplaudat-o şi i-au urat să devină preşedintele ţării.
”Mă bucur că sunt un politician care stârneşte pasiuni, au trecut ceilalţi pe aici neobservaţi”, a spus Elena Udrea, referindu-se la faptul că a fost huiduită.
La rândul său, Klaus Iohannis, care a fost însoţit de preşedintele PDL, Vasile Blaga, dar şi de fostul ministru de Interne Traian Igaş şi de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost aplaudat în timp ce a mers printre moţii aflaţi la Ţebea, unii dintre aceştia rugându-l să scape ţara de tirani, să construiască o Românie nouă şi să-i ajute să învingă actuala guvernare.
El s-a oprit, i-a salutat şi a dat mâna cu oamenii.
"Am fost invitat aici de domnul preşedinte Moloţ (Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara -n.r.) şi sunt foarte bucuros că am dat curs acestei invitaţii. Este un eveniment emoţionant şi sunt bucuros că pot să particip astăzi aici la aşa o zi frumoasă. Sunt foarte impresionat de ospitalitatea, de căldura cu care am fost primit, am simţit bucuria oamenilor cu care m-am întâlnit. Am putut să le strâng mâna unor oameni, unor români adevăraţi care au venit astăzi la Ţebea", a spus Klaus Iohannis, care s-a aflat pentru prima dată la manifestările de la Ţebea.
La un moment dat, salvatorii din Munţii Apuseni cu care Iohannis s-a întâlnit în târgul de la Ţebea l-au luat din mulţime şi, alături de instrumentişti, i-au cântat ”La multi ani!”, deşi nu este ziua lui, spunându-i: ”Să ne trăiţi, domnule preşedinte!”.
Iohannis a trecut şi pe la cortul ACL, dar şi pe la cel al Primăriei Arad, unde un artist de muzică populară i-a cântat mai multe melodii patriotice, printre care şi imnul lui Avram Iancu.
Întrebat dacă se aştepta să scape de huiduieli, Iohannis a spus că nu ştie cum a fost altădată, dar primirea lui la Ţebea a fost una deosebită.
Serbările de la Ţebea se vor încheia duminică, cu un spectacol folcoric.
Anual, la Serbările Naţionale de la Ţebea dedicate memoriei lui Avram Iancu participă mii de persoane, între care şi politicieni. Anul trecut, la Ţebea a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu, în timp ce în 2012 la ceremonii au asistat Mircea Duşa, Mariana Câmpeanu şi Ecaterina Andronescu.
Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe