- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.02.2015, 17:25)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă judecător la Curtea Constituţională. Cine este noul judecător CC
Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă miercuri de plenul Senatului în calitatea de judecător al Curţii Constituţionale în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.
Urmărește
4050 afișări
Simona Maya Teodoroiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Teodoroiu a obţinut votul favorabil a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.
La şedinţa de plen a Senatului au fost prezenţi 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori.
CURRICULUM VITAE MAYA TEODOROIU
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
Simona Maya Teodoroiu este secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.
În Ministerul Justiţiei, Teodoroiu se ocupă, între altele, de coordonarea activităţii de monitorizare şi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, coordonarea pregătirii contribuţiei României în domeniul justiţiei, pentru reuniunile miniştrilor în cadrul Consiliilor "Justiţie şi Afaceri Interne", coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), coordonarea activităţii de elaborare a proiectelor de acte normative având ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea României la tratatele internaţionale.
Începând din februarie 2013, Simona Maya Teodoroiu este conferenţiar universitar în drept civil, dreptul mediului la Facultatea de Administraţia Publică din cadrul SNSPA, iar din 2012 este conferenţiar universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.
Simona Maya Teodoroiu a fost, între 2001 şi 2004, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonator al activităţilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar român, precum şi al altor programe bilaterale. Ea a fost şi membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a României la UE, precum şi participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a României la NATO şi la elaborarea documentaţiei necesare în acest sens.
Anterior acestei perioade, respectiv între 1998 şi 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental în cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană din cadrul Guvernului. Todoroiu a făcut parte şi din prima echipă română de pregătire şi derulare a negocierilor de aderare la UE.
Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 până în 2009, membru al Delegaţiei României la Curtea Permanentă de Arbitraj, la Haga, iar în 1996 a ocupat poziţia de raportor naţional pentru protecţia juridică a mediului, în cadrul reţelei "Droit de l’Environnement" a AUPELF - UREF (în prezent, AUF), în Dakar, Senegal.
Potrivit declaraţiei de avere completate de Maya Teodoroiu în decembrie 2014, prezentă pe site-ul CSM, secretarul de stat deţine un teren agricol de 2,50 hectare în comuna doljeană Podari şi un teren intravilan în Craiova. De asemenea, Teodoroiu are două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2004, prin valorificarea unei moşteniri.
Simona Maya Teodoroiu deţine, conform declaraţiei de avere, 12 conturi şi depozite bancare, ce însumează 188.367 de lei, 89.234 euro şi 7658 de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe