Simonis: Solidaritatea cu poporul israelian este necondiţionată, dar obiectivul final să fie pacea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a spus, marţi, de Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel, că ţara noastră este solidară cu poporul israelian, însă obiectivul final trebuie să fie pacea în Orientul Mijlociu. Discursul lui Simonis a fost huiduit.

110 afișări
Imaginea articolului Simonis: Solidaritatea cu poporul israelian este necondiţionată, dar obiectivul final să fie pacea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a spus că se aniversează pentru prima dată în Parlamentul României Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel, în aceeaşi zi când este şi Ziua Statului Israel.

„Este un moment solemn şi mă bucur că mesajul premierului Netanyahu a subliniat excelent legătura profundă care există între naţiunile noastre şi spun acest lucru pentru că ştiţi foarte bine că uneori prietenia, mai ales între naţiuni, este dată uitării atunci când interesele economice, strategice sau geopolitice o cer. Însă aici nu a fost niciodată cazul despre aşa ceva. Din contră, prietenia dintre România şi Israel este mai puternică decât niciodată şi sunt convins că solidaritatea manifestată în momentele grele va face să ducem această relaţie la un nivel superior pe viitor. Aş dori să îmi exprim aprecierea pentru contribuţia valoroară a domnului deputat Silviu Vexler, reprezentantul minorităţii evreieşti din Parlamentul României. Este unul dintre principalii promotori ai acestei prietenii dintre naţiunile noastre, dar şi unul dintre cei mai activi parlamentari în ceea ce priveşte prezervarea drepturilor culturii şi tradiţiilor minorităţilor din ţara noastră”, a spus Simonis, în timp ce era huiduit de senatoarea Diana Şoşoacă.

Alfred Simonis a făcut apel la decenţă şi i-a cerut senatoarei să îl asculte aşa cum şi el şi ceilalţi parlamentari au ascultat-o pe ea.

„Avem, fără îndoială, principii şi valori comune care s-au consolidat în cei 76 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. Dar avem şi un parteneriat cu valenţe strategice. Tocmai de aceea cred că este de datoria noastră, a tuturor celor din Parlamentul României, să folosim diplomaţia parlamentară pentru a accelera colaborarea dintre naţiunile noastre, inclusiv în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor majore. Dar pentru ca acest lucru să fie posibil este important în primul rând să dăm un mesaj de pace. România a fost şi este alături de Statul Israel şi a condamnat în termenii cei mai fermi atacurile teroriste din 7 octombrie 2023 ale Hamas şi şi-a exprimat sprijinul pentru dreptul legitim la autoapărare al Statului Israel”, a mai spus Simonis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că lupta împotriva terorismului trebuie susţinută.

„Teroriştii trebuie urmăriţi şi pedepsiţi, solidaritatea cu poporul israelian este necondiţionată, însă obiectul final trebuie să fie pacea în Orientul Mijlociu, pentru ca atât cetăţenii israelieni, cât şi palestinieni din Fâşia Gaza să se întoarcă la vieţile lor obişnuite. Pentru că azi este şi ziua Statului Israel, vreau să le transmit tuturor cetăţenilor israelieni un puternic mesaj de solidaritate, alături de cale urări de pace şi prosperitate”, a mai spus Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici