- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.12.2017, 11:30)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sondaj IRES: Trei sferturi dintre români cred că lucrurile merg în direcţia greşită/ Populaţia, mai îngrijorată de criza politică decât de creşterea preţurilor
Un sondaj IRES intitulat „Bilanţul anului politic 2017. Perspective pentru 2018” şi desfăşurat la începutul lunii decembrie relevă faptul că trei sferturi dintre români consideră cu lucrurile merg într-o direcţie greşită.
Urmărește
1007 afișări
Sondaj IRES: Trei sferturi dintre români cred că lucrurile merg în direcţia greşită
Astfel, 75% dintre cei care au fost intervievaţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită în România şi doar 17% consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună.
Dintre respondenţii cu vârste între 36 şi 50 de ani, 81% consideră că că lucrurile merg într-o direcţie greşită în România.
Aproape 60% dintre respondenţi sunt deloc (19%) şi nu prea mulţumiţi (40%) de felul în care trăiesc, 36% sunt destul de mulţumiţi în timp ce doar 4% sunt foarte mulţumiţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Pe de altă parte, 45% cred că 2017 a fost un an mai prost decât 2016, 30% cred că a fost la fel iar 24% cred că a fost mai bun.
În acelaşi timp, 46% dintre respondenţi cred că peste un an vor trăi mai prost, 25% cred că vor trăi la fel, şi numai 26% cred că vor trăi mai bine.
Tot 46% dintre respondenţi cred că anul 2018 va fi mai prost pentru România în comparaţie cu 2017, 24% cred că va fi la fel, 28% cred că va fi mai bun.
Sondajul a folosit metoda CATI, a avut un eşantion de 1627 de persoane, eroarea maximă fiind de +/- 2,5%.
Românii, mai îngrijoraţi de criza politică decât de creşterea preţurilor
Un sondaj IRES intitulat „Bilanţul anului politic 2017.Perspective pentru 2018”, desfăşurat la începutul lunii decembrie a relevat faptul că în 2017 românii au fost mai îngrijoraţi de criza politică decât de creşterea preţurilor, iar aproape toţi românii sunt nemulţumiţi de prestaţia politicienilor.
Astfel, la întrebarea deschisă „Ce v-a îngrijorat cel mai mult în 2017?”, cei mai mulţi dintre respondenţi, respectiv 27%, au indicat criza politică.
Pe locul doi figurează „creşterea preţurilor”, indicată de 24% dintre respondenţi, în timp ce 15% au indicat „frica de boală”, iar 13% s-au referit la lipsa locurilor de muncă.
Un procent de 90% dintre respondenţi sunt deloc mulţumiţi şi nu prea mulţumiţi de prestaţia politicenilor. Astfel, 56% dintre respondenţi s-au declarat deloc mulţumiţi de politica românească în 2017, în timp ce 34% nu prea mulţumiţi.
În ceea ce priveşte responsabilităţile, 47% dintre respondenţi consideră că Guvernul este responsabil pentru felul în care au mers lucrurile în 2017, urmat de Parlament (23%) şi preşedinte (23%).
Sondajul a folosit metoda CATI, a avut un eşantion de 1627 de persoane, eroarea maximă fiind de +/- 2,5%.
Citeşte şi: Dragnea: În ianuarie discutăm dacă se impune restructurarea Guvernului; Tudose nu e foarte calm
Citeşte şi: Liviu Dragnea, ultimatum pentru doi miniştri din Cabinetul Tudose: Să iasă public să spună ce ştiu
Citeşte şi: Proiectul ce abrogă articolul din Codul Penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual naşte scandal. Rădulescu: A apărut acolo. A fost o scăpare. Pleşoianu: Are o problemă mare cât România
Citeşte şi: Ambasada Franţei: Urmărim evoluţiile legate de reforma justiţiei. Dispunem de propriile servicii de traducere/ Şerban Nicolae, despre răspunsul Ambasadei Franţei: Nu dau doi bani pe aceste comunicate
Citeşte şi: Proiectul lui Rădulescu privind funcţionarii publici generează controverse chiar printre semnatari: "Una s-a discutat, alta s-a depus la Parlament" / "Eu am semnat, dar am fost greşit informată de colegul meu"
Citeşte şi: Ce spune Liviu Dragnea, despre mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim: MAE să ia în serios lucrul ăsta
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Sunt împotriva unei OUG pe implementarea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie
Citeşte şi: Retrospectivă: Guvernarea PSD în 2017 - de la demiterea lui Sorin Grindeanu la conceptul "statului paralel"
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: RETROSPECTIVĂ 2017: Legea vaccinării, în continuă dezbatere şi scandal/ Amenzi pentru cei care nu se informează cu privire la beneficiile imunizării
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe