Strategia liberalilor pentru desemnarea noului premier / Orban: PNL va susţine decizia care va rezulta după consultările între preşedinte şi celelalte partide

  • Orban: PNL va susţine decizia pe care o va lua preşedintele Klaus Iohannis, după consultări.
  • Totuşi, liberalii agrează ideea unui guvern tehnocrat şi nu renunţă la ideea declanşării alegerilor anticipate.
  • Iohannis a spus că şansele pentru declanşarea alegerilor anticipate sunt sub 50%.
2258 afișări
Imaginea articolului Strategia liberalilor pentru desemnarea noului premier / Orban: PNL va susţine decizia care va rezulta după consultările între preşedinte şi celelalte partide

Strategia liberalilor pentru desemnarea noului premier / Anunţul făcut de Rareş Bogdan

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor, în Biroul Executiv al PNL de miercuri, un mandat pentru a stabili împreună cu preşedintele Klaus Iohannis care este calea de urmat, au adăugat sursele citate, au declarat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

PSD agrează varianta ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier, care ar putea duce la formarea unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui astfel de Guvern. Marcel Ciolacu a afirmat că nu ar exclude această variantă, însă acesta să conducă un guvern de specialişti sau tehnocrat, unul care să nu includă liberali sau care să nu fie politic.

Posibilitatea unui guvern tehnocrat este respinsă de PNL, ceea ce vine în continuarea strategiei declanşării alegerilor anticipate, idee la care liberalii încă nu au renunţat.

Biroul Executiv al PNL s-a reunit, miercuri, de la ora 12.00, şedinţa fiind în desfăşurare, la ora transmiterii acestei ştiri.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat marţi seara dacă Nicolae Ciucă ar fi o posibilitate de premier, că varianta optimă o va anunţa după ce se va consulta, miercuri, şi va lua o decizie.

Şeful statului a anunţat, marţi, că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat. Consultările cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni vor începe la ora 16.00. Ultima întâlnire va fi cu Pro Europa, la ora 19.00.

Iohannis mai spunea, luni, că şansele pentru declanşarea alegerilor anticipate sunt sub 50%.

 

Orban: Mandatul PNL e susţinerea deciziei preşedintelui Iohannis

 

Ludovic Orban spune, înainte de consultările de la Cotroceni, că România are Guvern, chiar dacă el şi-a depus mandatul: „Echipa guvernamentală îşi face datoria cu profesionalism şi dedicare”.

„România are Guvern. Chiar dacă sunt premier interimar, echipa guvernamentală îşi face datoria cu profesionalism şi dedicare şi rezolvă toate problemele guvernamentale”, a afirmat Orban.

Acesta a anunţat şi componenţa delegaţiei PNL la consultări: Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu şi Robert Sighiartău.

„Mandatul delegaţiei este foarte simplu: mandat deplin de a purta discuţiile cu preşedintele Iohannis, iar PNL va susţine decizia care va rezulta după consultările între PNL şi între preşedinte şi celelalte partide”, a declarat Orban.

Întrebat dacă a pregătit şi un nume pentru premier, Orban a răspuns: „V-am prezentat mandatul. Trageţi concluziile pe care le doriţi”.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri, că PNL merge la consultări cu propunerea Ludovic Orban, pentru funcţia de premier. Acesta a admis că preşedintele Klaus Iohannis ar putea numi pe altcineva. „Dacă nu va fi Ludovic Orban, va fi un om din interior”, a spus Bogdan.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri partidele politice la consultări. Delegaţiile PNL, PSD şi USR vor fi primele care vor discuta cu şeful statului despre desemnarea unui nou premier.

Liberalii vor ajunge la Palatul Cotroceni pentru consultări la ora 16.00 şi vor fi urmaţi de cei din PSD, USR şi UDMR.

PMP va ajunge la Palatul Cotroceni la ora 18.00. Următoarele delegaţii vor fi ale ALDE, Pro România, iar la final minorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici