- Home
- Politic
- SIBIU, (08.05.2019, 18:39)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Summitul de la Sibiu | Dialog Iohannis - Juncker. Nu sunt mulţumit de ce se întâmplă în România. Iohannis: Suntem doi
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu tineri europeni, că nu e mulţumit de anumite lucruri din UE. În replică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că nici el nu e mulţumit de ce se întâmplă în România.
Urmărește
2797 afișări
Summitul de la Sibiu | Dialog Iohannis - Juncker. Nu sunt mulţumit de ce se întâmplă în România. Iohannis: Suntem doi
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la o întâlnire cu tinerii, că deja trăim în „lumea digitală şi nu suntem pregătiţi”.
„Asta e ceva pe care ar trebui să o luăm ca o pe provocare imensă. Deja locuim în lumea digitală şi nu suntem pregătiţi. Vorbiţi despre ceva ce va veni, 5G, următoarea generaţie de comunicaţii. Telefonul tău va comunica cu maşina ta, cu maşina de spălat... Faceţi ceva să înţelegeţi asta pentru că asta se întâmplă. Vorbeam de smartphone-uri că în trecut nu ne imaginam că se poate. Avem informaţii care acum 10 ani erau greu de descifrat şi de specialişti. Nu sunt satisfăcut de ce se întâmplă în UE”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În replică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că nici el nu e mulţumit de anumite lucruri care se întâmplă în România.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a răspuns, râzând: „Înseamnă că suntem doi”.
Juncker: Dacă îmi aduc bine aminte, lumea a devenit un loc mai bun în care trăim
Preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, miercuri, în cadrul uneri dezbateri organizate la Sibiu, că lumea a devenit "un loc mai bun în care trăim", faţă de perioada când acesta era tânăr.Însă, el a spus că există două probleme majore:schimbarea climatică şi relaţia UE-Africa.
"Am fost numit ministru la vârsta de 27 de ani şi mi-am servit ţara până la 59 de ani, când am fost ales preşedinte al Comisiei. Dacă îmi aduc aminte corect situaţia în care am crescut, trebuie să spun că lumea a devenit un loc mai bun în care trăim, mai ales partea europeană a lumii. Suntem cel mai mic continent, deşi credem că suntem stăpânii lumii, ceea ce nu are sens. Oamenii sunt mai bogaţi acum decât în '54, când m-am născut. Lucrurile s-au îmbunătăţit. Tatăl meu a fost inginer metalurg şi înainte a fost soldat, un luxemburghez încorporat în armata germană, împreună cu trei dintre fraţii săi. A fost viaţa a fost mai bună decât a lui? Da, a fost! Pentru că UE are un obiectiv major, ca să nu mai fie războaie în Europa. Am avut destule războaie. Lucrurile s-au îmbunătăţit", a spus Jean Claude Juncker în cadrul unei dezbateri organizate de Comisia Europeană la Sibiu, cu mai mulţi tineri din statele membre ale Uniunii.
Însă, Juncker a mai precizat că a apărut o nouă problemă, care este una dintre provocările majore ale Uniunii Europene şi a lumii în prezent: schimbarea climatică.
"Ceea ce este nou este problema mediului. Mediul a fost într-o situaţie mai bună mai bine în anii '50, '60, '70. Trebuie să ne concentrăm pe schimbarea climatică rezolvăm. La Comisie am făcut asta. Comisia şi Uniunea Europeană au fost motoarele când a trebuit să ne decidem privind schimbarea climatică în Paris, dar trebuie să ne îmbunătăţim eforturile. Schimbarea climatică este principala problemă a viitorului. Avem două probleme majore: clima şi relaţilor noastre cu Africa. Sunt într-o anumită măsură conectate, dar nu întototdeauna. Europa trebuie să fie locul unde problema schimbării climatice trebuie abordată în cel mai bun mod posibil", a afirmat preşedintele Executivului European.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, au participat, la Sibiu, la dezbaterea „Dialogul cetăţenesc”, eveniment organizat de către Comisia Europeană, în contextul Summit-ului informal al Consiliului European, care va avea loc, joi, la Sibiu.
Juncker: Voi lupta pentru o Uniune care deschide graniţele pentru cei care au nevoie
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, miercuri, la Sibiu, că în mandatul său a făcut ceea ce a promis şi că în mandatul viitor va lupta pentru o Uniune Europeană care să deschidă graniţele pentru cei care au nevoie.
„Am făcut ce am promis, dar ideea e că nu puteam lăsa singure Italia şi Grecia şi le-am sprijinit şi financiar. Am rezolvat problema? Nu! Pentru că asta va fi o problemă care va continua. Noi ca europeni nu avem dreptul de interzice pe cei care vin de departe, pentru că sunt persecutaţi. Mereu voi lupta pentru o UE care deschide graniţele, nu pentru toată lumea, ci pentru cei mulţi care au nevoie”, a spus Jean-Claude Juncker, la Sibiu, întrebat dacă e mulţumit de mandatul care se încheie la Comisia Europeană şi despre modul cum UE a rezolvat problema migraţiei.
Potrivit acestuia, când a preluat funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, una dintre priorităţile sale a fost migraţia.
„Când am preluat funcţia ca preşedinte al Comisiei şi m-am prezentat Parlamentului European, una dintre priorităţile pe care le-am menţionat, la fel ca în campania electorală din 2014, a fost migraţia. Cererea mea principală a fost să facem faţă problemei migraţiei împreună, cu solidaritate. A fost nevoie de timp să conving ţările. Dar în octombrie 2015, miniştrii Consiliului au luat o decizie privind relocarea (imigranţilor-n.red.) şi a funcţionat. Toţi cei eligibili de relocare au fost relocaţi. Zeci de mii de refugiaţi au fost relocaţi. Am redus numărul refugiaţilor ilegali. În 2015 am avut peste un milion de oameni, nefericiţi, persecutaţi. Cifrele au scăzut cu 80% în zona Mediteranei. Trebuie să fim atenţi la asta”, a mai spu Juncker.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, la Sibiu, la dezbaterea „Dialogul cetăţenesc”, eveniment organizat de către Comisia Europeană, în contextul Summit-ului care va avea loc, joi, la Sibiu.
Iohannis: Summitul trebuie să ofere o viziune clară asupra unui viitor unit
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Sibiu, la dezbaterea organizată de Comisia Europeană, că summitul de joi va rămâne ca un moment remarcabil de unitate şi angajament în favoarea Europei şi că acesta va trebui să ofere o viziiune clară.
"Este important să comunicăm mai bine, informare constantă asupra beneficiilor pe care UE le aduce cetăţenilor săi, un plus de prosperitate. Sunt lucruri pe care le putem considera de la sine înţelese dar care vin doar pentru că avem instrumentele să acţionăm împreună. Summitul trebuie să ofere o viziune clară asupra unui viitor unit precum şi o agendă ambiţioasă pe care Consiliul European o va adopta în iunie", a declarat Klaus Iohannis, la dezbaterea organizată la Sibiu, de Comisia Europeană..
'Trebuie să spunem că viziunea noastră rămâne una comună şi indiferent de specificităţi vom lucra împreună pentru a găsi soluţii comune pentru provocările complexe. Peste câteva săptămâni, dialogul instituţiilor europene, a liderilor cu cetăţenii europeni pentru a putea răspunde provocărilor, pentru a sigura sprijinul european. Cred cu tărie că summitul va rămâne ca un moment remarcabil de unitate şi angajament în favoarea Europei", a mai spus Iohannis.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe