Tăriceanu, despre raportul Comisiei de la Veneţia: Văd agitaţie neobişnuită. Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat Secţia de anchetă

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că observă o agitaţie neobişnuită după ce Comisia de la Veneţia a precizat că sunt neclarităţi în funcţionarea Secţiei de anchetare a magistraţilor. El a precizat deranjaţi sunt cei care făceau jocurile SRI-DNA, în regimul Macovei-Kovesi-Băsescu.

1263 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre raportul Comisiei de la Veneţia: Văd agitaţie neobişnuită. Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat Secţia de anchetă

Tăriceanu: Văd agitaţie neobişnuită. Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat Secţia de anchetă

„Văd o agitaţie neobişnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneţia a opinat că există neclarităţi în procesul de numire şi funcţionare a Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveţi”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

„Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat această secţie. Vă reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraţilor se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operaţiune de confecţionare a unor dosare pentru şantajarea instanţelor de judecată. Când Secţia s-a înfiinţat, la DNA dospeau pentru vremuri „oportune” peste 4.000 de dosare pe numele unor magistraţi. Când a fost momentul transferului acestor dosare la noua secţie, acelaşi DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ţinute doar ca metodă de şantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i aşa, pentru că doamna Kovesi şi acoliţii ei aveau drept de viaţă şi de moarte asupra Justiţiei, punând pumnul în gură judecătorilor şi forţându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor” a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că acum când există o astfel de Secţie de anchetare, una complet independentă, brusc nu mai este în regulă.

„Acum când avem o secţie dedicată anchetării magistraţilor, o secţie complet independentă şi plasată sub autoritatea CSM, garantul independenţei justiţiei, brusc nu mai e în regulă. Oare de ce? Simplu: din interes, ignoranţă, ori pur şi simplu ticăloşie, sunteţi gata să sacrificaţi libertatea şi independenţa judecătorilor. Sunteţi gata să faceţi orice ca să îngropaţi greşelile – eufemistic spus greşeli - trecutului. Sau şi mai simplu: din pură complicitate cu artizanii menţinerii Justiţiei în genunchi, de ani şi ani de zile”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a amintit şi de perioada colaborării SRI cu DNA, de şantaj, ameninţări, în perioda Kovesi. El i-a îndemnat pe „băieţi” să nu se mai „ascundă după plop” şi să stea mai răsfiraţi, fiindcă „bate la ochi”.

„Comuniştii au făcut justiţia cu procurorii şi securiştii. Regimul Macovei-Kovesi-Băsescu a adăugat acestora arhiva SIPA, CNSAS, ANI sau interceptările ilegale ale SRI. Şantaj, ameninţări, intimidări, nu aţi precupeţit niciun efort. În ţara lui Negulescu-Portocală, România a devenit, într-adevăr, o imensă portocală, una mecanică, exact ca în romanul lui Burgess. Naturală şi colorată la exterior, dar ascunzând sub coajă un imens şi tenebros mecanism de mare precizie - mecanismul dictaturii statului paralel cu sprijinul nepreţuit al procurorilor. De asta şi nu de altceva vă repugnă Secţia specială, nu vă mai ascundeţi pe după plop, băieţi. Şi mai răsfiraţi-vă, cât de cât, că bate la ochi...”, a conchis Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Comisia de la Veneţia a exprimat preocupare în legătură cu reformele aplicate în sistemul judiciar din România, în principal în privinţa recurgerii la ordonanţe de urgenţă şi asupra motivelor înfiinţării Secţiei speciale de investigare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici