Teodor Meleşcanu, audiat în calitate de martor la DNA: Nu am cenzurat niciodată poziţia reprezentanţilor României

  • Teodor Meleşcanu a declarat, după ce a ieşit de la audierile de la DNA, că a avut calitatea de martor în dosarul fostului agent guvernamental la CEDO
  • Fostul ministru de Externe a precizat că nu a cenzurat niciodată poziţiile reprezentanţilor României
506 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, audiat în calitate de martor la DNA: Nu am cenzurat niciodată poziţia reprezentanţilor României

Teodor Meleşcanu, audiat în calitate de martor la DNA

Acesta a fost audiat în calitate de martor, după ce, când era ministrul de Externe, agentul României şi-a schimbat pledoaria pentru a-l favoriza pe Liviu Dragnea într-o cauză împotriva României.

„În niciun caz, nu se pune problema cenzurării pentru că agentul CEDO este numit de guvern şi are deplină capacitate să promoveze interesele României. Deci, nu există niciun fel de cenzură, niciodată, nici înainte când erau alţii pe această poziţie, nici după numirea domnului Mocanu, niciodată nu am schimbat o virgulă. Nu am cenzurat pe nimeni, niciodată. Agentul pentru CEDO este cel care din partea guvernului asigura reprezentarea intereselor”, a afirmat Teodor Meleşcanu, joi, la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat dacă era informat despre dosarele importante, Teodor Meleşcanu a răspuns: „Nu primeam informaţii despre dosare, ei îşi făceau treaba, dacă era nevoie puteam să discutăm dar niciodată nu m-am implicat în formularea întâmpinărilor sau altor”.

Chestionat dacă nu i s-au părut ciudate argumentele lui Liviu Dragnea au fost folosite de Viorel Mocanu în faţa Curţii Europene, fostul ministru de Externe a spus: „Eu nu pot să ştiu toate lucrurile care s-au făcut din toate timpurile. Nu am avut nicio discuţie cu domnul Dragnea pe nicio tema”.

De asemenea, întrebat dacă i s-ar putea schimba calitatea de marto, Meleşcanu a replicat: „Nu văd de ce pentru că nu au fost niciun fel de probleme. Potrivit legislaţiei, agentul pentru CEDO al României, el este responsabil şi îşi asumă toate responsabilităţile pentru memorandumurile pe care le face”.

Agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a fost eliberat în luna august, la cerere, din funcţia de secretar de stat, de către premierul Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Demersul venea în contextul în care DNA a deschis un dosar pentru a investiga modalitatea prin care agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a apărat interesele României în procesul deschis de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au deschis la finalul lunii iulie un dosar ce vizează activitatea agentului guvernamental al României la CEDO, iar în urma acestuia, Viorel Mocanu a depus o plângere la Secţia de anchetare a magistraţilor potrivit căreia ar fi anchetat abuziv, în condiţie în care funcţia deţine imunitate.

Pentru a efectua cercetări, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora, în perioada 03 iunie 2019 - 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici