Tîlvăr, despre oferirea sistemului Patriot Ucrainei: Momentan, nu se pune problema

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, afirmă că sistemul de rachete Patriot este indispensabil pentru România, în contextul în care sunt discuţii despre faptul că ţara noastră ar putea oferi Ucrainei un astfel de sistem de apărare.

398 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr, despre oferirea sistemului Patriot Ucrainei: Momentan, nu se pune problema

Tîlvăr, despre oferirea sistemului Patriot Ucrainei: Momentan, nu se pune problema

„Nu a spus nimeni că trebuie să dăm. Sunt echipamente solicitate, ţinând seama de situaţia de acolo. Noi avem un astfel de echipament funcţional şi încă trei care sunt în curs de a deveni funcţionale. Până atunci, nevoia noastră este satisfăcută momentan de acest echipament. Urmează să avem şi alte discuţii. Momentan, nu se pune problema”, a spus ministrul Apărării.

Întrebat ce ar însemna pentru apărarea României dacă am da acest sistem gratuit Ucrainei, ministrul a spus că un sistem este operaţional, iar celelalte sunt în curs de operaţionalizare şi alte trei sunt în aşteptare.

„Le-am luat tocmai pentru nevoia României de a-şi apăra teritoriul naţional, deci ele au relevanţă, iar din acest punct de vedere, acest sistem operaţional este indispensabil”, a subliniat Angel Tîlvăr.

Ministrul a precizat că discuţiile vor fi purtate în CSAT, dar menţionează că nu poate avansa o dată când se va lua o decizie.

„Ce pot să vă spun este că noi, la Ministerului Apărării, am făcut evaluări legate de acest lucru şi ceea ce v-am spus are valabilitate. (...) Nu este vor de a prejudicia securitatea naţională, este vorba de a apăra teritoriul naţional, evident în acord şi împreună cu aliaţii noştri, pentru că România face parte dintr-o alianţă care ne onorează şi care ne generează garanţii de securitate”, a spus Tîlvăr.

Întrebat dacă i-a transmis preşedintelui Iohannis poziţia MApN, Angel Tîvăr a spus că au vorbit „nu o dată pe teme de apărare naţionale şi vă asigur că şi acest subiect a fost şi va fi în discuţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici