- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.08.2015, 18:13)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tinel Gheorghe: Aleşii care au plecat la PSD pot fi primiţi înapoi în funcţie de susţinere şi motive
Viceliderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, a declarat că aleşii locali care au migrat, în urma Ordonanţei 55, de la PNL la PSD şi doresc să se întoarcă la liberali, ar putea fi primiţi înapoi, dacă au susţinerea cetăţenilor şi în funcţie de motivele pentru care au plecat.
Urmărește
286 afișări
Tinel Gheorghe: Aleşii care au plecat la PSD pot fi primiţi înapoi în funcţie de susţinere şi motive (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Vor fi primari are au plecat pe Ordonanţa 55 şi care vor dori să se întoarcă în PNL. Trebuie să fie analizat caz cu caz. Acolo unde merită, în funcţie de situaţia politică, de motivele care au stat la baza plecării lor, ar putea fi reprimiţi în PNL", a declarat Tinel Gheorghe, pentru MEDIAFAX.
El a spus că ar putea fi reprimiţi în partid primarii care au plecat la PSD, doresc să se reîntoarcă şi se mai bucură de credibilitatea cetăţenilor, îşi fac „autocritica” şi au avut motive legate de rezolvarea unor probleme ale localităţilor lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
"E posibil să-i primim înapoi pe cei care se mai bucură de credibilitatea cetăţenilor, că nu toţi cetăţenii sunt de acord cu migraţia, pe cei care au plecat pentru rezolvarea problemelor de finanţare a obiectivelor din localitate, pentru că cei de la PSD îi finanţau reprezentanţii lor", a mai explicat Tinel Gheorghe.
El a adăugat că, în condiţiile în care legea prevede că primarul se alege într-un singur tur de scrutin şi primarul în funcţie are prima şansă, PNL nu poate să menţină ideea de a nu-i primi înapoi pe primari.
Ordonanţa 55/2014 a fost emisă de Guvern în august 2014, actul normativ permiţând aleşilor locali să migreze la alte formaţiuni, fără a-şi pierde mandatul, având la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi declara opţiunea. Aleşii locali au putut opta pentru un partid până pe 17 octombrie.
Potrivit unui raport Expert Forum, publicat în ianuarie 2015, peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide după adoptarea OUG 55/2014, marele câştigător fiind PSD, către care s-au îndreptat 79 la sută dintre primarii care au migrat, iar marii perdanţi, PNL şi PDL.
Raportul anual EFOR arată că, în urma adoptării OUG 55/2014, care a dat aleşilor locali posibilitatea să migreze o singură dată de la un pratid la altul, pe parcursul a 45 de zile, fără a-şi pierde mandatul, au fost 5.343 de aleşi care au schimbat partidul, dintre care 552 de primari, respectiv 17,4 la sută din numărul total al acestora, 4.607 consilieri locali, adică 13,8 la sută, şi 184 de consilieri judeţeni, reprezentând 11,5 la sută dintre aceştia.
Situaţia migrării pentru fiecare partid arată că PSD a fost marele câştigător al acestei reglementări, întrucât a câştigat 436 de primari, respectiv 79 la sută dintre cei care au migrat, şi a pierdut doar patru.
În schimb, PNL a pierdut 265 de primari şi a câştigat şase, PDL a pierdut 224 de primari şi a câştigat unul, UNPR a pierdut trei şi a câştigat 19, PC a pierdut 10 şi a câştigat unul.
Ulterior, OUG 55/2014 a fost declarată neconstituţională, după ce a fost atacată la Curtea Constituţională (CC) de PNL şi PDL.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe