Prima pagină » Politic » Tomac: Parlamentul European şi Consiliul European trebuie să comunice mai mult şi mai convingător

Tomac: Parlamentul European şi Consiliul European trebuie să comunice mai mult şi mai convingător

Parlamentul European şi Consiliul European trebuie să comunice mai convingător toate deciziile bune pe care le adoptă, spune eurodeputatul Eugen Tomac, care dă ca exemplu FSE +, care oferă aproape 100 de miliarde de euro pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate sa-şi găsească un loc de muncă.
Tomac: Parlamentul European şi Consiliul European trebuie să comunice mai mult şi mai convingător

„De doi ani încerc să comunic lucrurile importante pe care le face Uniunea Europeană pentru oameni, pentru că simt că există în continuare o distanţă prea mare în relaţia dintre instituţiile europene si cetăţenii statelor membre. De multe ori sunt scoase în evidenţă de către politicienii populişti care se hrănesc din dezinformare şi minciună doar aspecte care au menirea să şubrezească proiectul european. Tocmai de aceea cred că Parlamentul European şi Consiliul European trebuie să comunice mai mult şi mai convingător toate deciziile bune pe care le adoptăm”, transmite Eugen Tomac.

El dă ca exemplu iniţiativa Fondul Social European+ (FSE +), care oferă aproape 100 de miliarde de euro pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate să-şi găsească un loc de muncă.

„Este un instrument puternic şi extrem de necesar pe care sper ca Guvernul României să-l utilizeze cât mai eficient în anii următori pentru a crea locuri de muncă la noi, acasă în România, pentru a ajuta românii aflaţi în şomaj sau dornici să îşi perfecţioneze activitatea pe piaţa forţei de muncă. Bani există, este necesară doar voinţa! România are nevoie de o forţă de muncă rezistentă şi calificată, pregătită pentru tranziţia către o economie verde şi digitală, bazată pe cunoaştere. Industriile creative, IT&C, turismul sau agricultura ecologică sunt domenii strategice, cu potenţial de valoare adăugată pentru ţara noastră. Pentru toate acestea este însă nevoie de o implicare mai mare a tuturor actorilor, stat-cetăţeni- instituţii europene, deoarece doar utilizând inteligent toate fondurile europene putem depăşi rapid decalajul care exista între România şi statele fondatoare ale Uniunii Europene”, conchide Tomac.