- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (07.05.2014, 14:14)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul donaţiilor acordate candidaţilor la europarlamentare
Peter Costea, candidat independent la europarlamentare, se află pe locul al treilea în topul donaţiilor, după alianţa PSD-UNPR-PC şi PDL, dar înaintea Partidului Mişcarea Populară, UMDR şi Partidului Naţional Liberal, se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente.
Urmărește
1317 afișări
Un candidat independent la europarlamentare a primit mai multe donaţii decât PMP şi PNL (Imagine: Shutterstock)
Cele mai multe donaţii au fost primite de alianţa electorală PSD-UNPR-PC - 547.797 lei, dintre care 540.797 lei de la persoane fizice şi 7.000 de lei de la persoane juridice, potrivit datelor AEP. Nivelul donaţiilor Partidului Democrat Liberal este mult mai mic, doar 154.388 lei, dintre care 119.388 de la persoane fizice şi 35.000 de la persoane juridice. Pe locul al treilea se află candidatul independent Peter Costea, care a strâns 112.464 lei, toţi banii fiind de la persoane fizice.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 18:59
-
ieri, 22:00
• Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
ieri, 17:11
-
ieri, 21:05
-
ieri, 18:19
-
ieri, 20:18
• Rangers - Celtic 3-0. Ianis Hagi a fost omul meciului în derby-ul Scoţiei
-
ieri, 22:13
-
ieri, 16:43
-
ieri, 14:52
-
ieri, 15:36
• Serbia cumpără sistemul lansator de rachete PULS şi dronele Hermes 900
-
ieri, 13:16
• România, inclusă de CNN pe lista celor mai bune locuri de vizitat în 2025
-
ieri, 12:48
-
ieri, 07:45
-
ieri, 10:30
• IBM va lansa cel mai mare computer cuantic din lume în 2025
-
ieri, 10:21
• Adio nave mari? Lumea se schimbă şi vapoarele vor fi din ce în ce mai mici
Conform site-ului său creat pentru alegerile europarlamentare, Peter Costea, originar din Bihor, este avocat specializat în drepturile civile şi dreptul muncii, în Houston, Texas. După absolvirea liceului în Arad, Peter Costea a plecat, în 1978, în Statele Unite şi a obţinut cetăţenia americană în 1985.
Printre studiile sale se numără şi un masterat în strategie internaţională şi controlul armamentelor de la Institute of High International Studies din Geneva, Elveţia. Costea practică avocatura din 1991, înainte fiind lector universitar la mai multe instituţii de învăţământ superior din SUA dar şi la University of the Witwatersrand din Johannesburg, Africa de Sud.
Pe site-ul său, Peter Costea scrie că "se identifică c u valorile tradiţionale, pro-familie şi pro-viaţă, pentru care pledează în Statele Unite, România, în structurile europene şi la Organizaţia Naţiunilor Unite".
La capitolul, hobby-uri se regăsesc "alergatul şi călătoriile în ţările mai puţin vizitate ale lumii". În decembrie 2012, Costea a escaladat Kilimanjaro. Avocatul din Houston a reuşit să strângă mai mulţi bani decât Partidul Mişcarea Populară, care a primit 102.150 de lei, toţi de la persoane fizice. Pe locul 5 figurează Partidul Naţional Liberal, cu 97.224 de lei.
Valentin-Eugen Dăianu este un al candidat independent care a primit mai multe donaţii decât unele formaţiuni politice - 40.00 de lei de la persoane juridice. Dăianu, în vârstă de 46 de ani, se prezintă pe site-ul de campanie drept "un om cu principii şi valori sănătoase", care a muncit încă de la 10 ani.
Candidatul independent mai spune că timp de 15 ani şi-a împărţit viaţa profesională între românii din ţară şi cei din diaspora europeană. Partidul Poporului - Dan Diaconescu a primit donaţii în valoare de 38.416 lei de la persoane fizice, în timp ce UDMR are 26.000 de lei. Potrivit datelor AEP, mai multe partide, printre care PNŢCD şi Partidul România Mare nu au primit donaţii. Cu zero donaţii figurează şi trei candidaţi independenţi, inclusiv fosta gimnastă Corina Ungureanu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe