- Home
- Politic
- BCUREŞTI, (09.12.2016, 18:16)
- Cătălina Mănoiu
TOPUL PROMISIUNILOR făcute în campania din anul 2012 care au rămas doar pe hârtie: De la regionalizare şi milionul de locuri de muncă, până la cei 1.200 de Km de autostradă
În topul promisiunilor nerespectate din campania electorală din 2012 se regăsesc construcţia a 1.200 de kilometri de autostradă, reorganizarea administrativ-teritorială, crearea unui milion de noi locuri de muncă sau limitarea politizării la miniştri şi la secretarii de stat.
Urmărește
2471 afișări
Topul promisiunilor făcute în campania din anul 2012 care au rămas doar pe hârtie: De la regionalizare şi un milionul de locuri de muncă, până la cei 1.200 de Km de autostradă (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)
USL a promis în anul 2012 că va construi 1.200 de kilometri de autostradă până în 2020. Un an mai târziu, ministrul delegat Dan Şova declara că autostrada Comarnic va fi finalizată până în anul 2016 ''chit că se mută pe ea''.
"O începem şi o terminăm pâna în 2016 chit că mă mut pe ea. Mă mut cu cortul pe autostrada Comarnic şi tot o termin", declara Dan Şova în anul 2013.
În acelaşi an, preşedintele PSD şi premierul de la acea vreme, Victor Ponta, declara că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare, dacă autostrada Comarnic-Braşov nu va fi executată până în anul 2016.
După aproximativ cinci licitaţii pentru cinci loturi de autostradă, procedurile necesare pentru construirea autostrăzii sunt blocate, fiind în parte anulate, în parte contestate în instanţă. Ponta candidează însă din nou.
O altă promisiune făcută de USL care a rămas doar pe hârtie este regionalizarea, care ar fi presupus şi revizuirea Constituţiei pentru a adăuga regiunile ca unităţi administrativ-teritoriale cu personalitate juridică, peste judeţe, municipii, oraşe şi comune. Din acest motiv, USL promitea să desfiinţeze Ministerul Dezvoltării, care a rămas însă unul cu greutate, având în vedere că acesta controlează fonduri pentru teritoriu.
Viziunea USL de campanie prevedea că funcţiile politice se vor limita doar la miniştri şi la secretarii de stat, Uniunea având în vedere ca în prima lună de guvernare să modifice Legea-cadru a descentralizării.
Un milion de noi locuri de muncă au fost promise de USL, astfel încât numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari. Acestea au rămas însă un vis frumos.
USL a promis şi implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din sistemul sanitar. Proiectul a rămas doar în stadiul de intenţie.
Uniunea Social-Liberală (USL) a fost formată din fostul PNL, PSD şi fostul PC. USL a câştigat alegerile legislative din 9 decembrie 2012, atât pentru Camera Deputaţilor cu 58,63% cât şi pentru Senat, cu 60,03% din voturile exprimate.
Alianţa România Dreaptă, centrată în jurul PDL, a pierdut alegerile. Printre promisiuni s-au numărat îmbunătăţirea sistemului spitalicesc naţional, stoparea până în 2016 a declinului populaţiei stabile a României, identificarea de posibilităţi de antrenare a persoanelor pensionate în activităţi economice în care prevalează nevoia de experienţă, activităţi care să ofere venituri superioare pensiei.
Promisiunile electorale exotice din 2012 au fost cele ale defunctului PP-DD - mărirea tuturor salariilor şi pensiilor, investiţii masive în agricultură, construirea a sute de mii de locuinţe, anularea tuturor taxelor şi impozitelor, precum şi acordarea de către stat a câte 20.000 EURO fiecărui antreprenor român. Niciuna dintre promisiunile PP-DD nu a fost îndeplinită.
Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înfiinţat de Dan Diaconescu şi a fuzionat cu UNPR în anul 2015. PP-DD a trimis în Parlament, la alegerile din 2012, 21 de senatori (14,65%) şi 47 de deputaţi (13,99%).
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Secţiile de votare, verificate de pompieri. Peste 5.000 de nereguli, remediate
Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2016. Poşta Română a primit 4.561 de plicuri cu voturile românilor din diaspora
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Aproximativ 4500 de români din diaspora au votat prin corespondenţă până la ora 22:00
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Contribuţiile din campania pentru alegerile din 11 decembrie, aproape jumătate faţă de cele pentru locale
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Iniţiativa România: Aproape jumătate din candidaţii eligibili - penali, incompatibili, anti-justiţie
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe