Totul se decide mâine. Aderarea României la spaţiul Schengen a fost pusă pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

Aderarea României la spaţiul Schengen se va afla mâine pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. România va cere joi un vot privind aderarea la Schengen, pentru că „starea de incertitudine nu mai poate continua”, a anunţat şi premierul Nicolae Ciucă.

1431 afișări
Imaginea articolului Totul se decide mâine. Aderarea României la spaţiul Schengen a fost pusă pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

Totul se decide mâine. Aderarea României la spaţiul Schengen a fost pusă pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

„O veste bună: votul privind aderarea României la spaţiul Schengen este pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de mâine. În ultimele luni, România a fost deschisă şi a lucrat strâns cu instituţiile europene şi cu autorităţile din Suedia, Olanda şi Austria. Am răspuns tuturor îngrijorărilor şi am demonstrat că ţara noastră merită să fie în Schengen. Am convins Suedia şi Olanda să-şi întoarcă votul şi să ne sprijine. Lucrăm în continuare îndeaproape cu autorităţile din Austria. Continuăm munca pentru a obţine cât mai curând un rezultat pozitiv privind aderarea ţării noastre cu drepturi depline în spaţiul Schengen”, a scris europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan pe Facebook.

Aderarea României la spaţiul Schengen se poate face doar dacă există unanimitate. În acest moment Austria este singura ţara ce se opune aderării. În cursul zilei de azi mai multe delegaţii româneşti vor avea discuţii cu părţile austriece la Viena.

Viena invocă problema imigranţiilor ce ajung în Austria, fără să fie înregistraţi înainte de alte state. Totuşi după cum Mediafax şi alte publicaţii din România precum şi o parte a presei din Austria au arătat, România şi Bulgaria nu sunt rute preferate de migranţi care aleg cu precădere Balcanii de Vest.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici