- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.02.2016, 20:07)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tusk, despre Brexit: Riscul de rupere a UE este real deoarece procesul de negociere este fragil. Iohannis: E foarte important ca Marea Britanie să rămână în UE - VIDEO
Riscul de rupere a Uniunii Europene este real, având în vedere fragilitatea procesului de negociere, a declarat preşedintele Consiliului Europan, Donald Tusk, luni la Bucureşti, după o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.
Urmărește
3129 afișări
"Este timpul să începem să ascultăm argumentele celorlalţi mai mult decât le ascultăm pe ale noastre. E natural ca în negocieri poziţiile să devină mai ferme, pe măsură ce ne apropiem de momentul deciziei, dar riscul de rupere este real deoarece acest proces este cu adevărat foarte fragil. Trebuie să-l abordăm cu atenţie. Ceea ce s-a rupt nu poate fi reparat", a declarat Tusk la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Preşedintele Consiliului European, care are o serie de discuţii cu liderii europeni înaintea Consiliului din 18 – 19 februarie, a concluzionat că "acesta este un moment critic" în istoria Uniunii Europene.
Tusk a dat asigurări că propunerea sa, pe tema unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din UE, "este justă şi echilibrată", iar chestiunea beneficiilor sociale continuă să fie printre cele mai importante aspecte în cadrul negocierilor.
"În România, ca şi în alte ţări UE, chestiunea beneficiilor sociale continuă să fie una dintre cele mai importante. Vă asigur că propunerea cu care am venit este justă şi echilibrată. Mecanismul de salvgardare cu privire la accesul la prestaţii sociale nu este destinat aplicării cetăţenilor UE care lucrează în acest moment în Marea Britanie. Această propunere protejează libertatea de mişcare şi ajută Marea Britanie să-şi rezolve îngrijorările pe care le are cu privire la accesul la beneficii sociale", a declarat Donald Tusk.
"Există o serie de chestiuni politice rămase nerezolvate pe care va trebui să ne punem de acord. Acestea includ chestiunile referitoare la schimbarea tratatului, un aşa-numit mecanism de tip frână de urgenţă pentru ţările care nu sunt în zona euro, mecanismul de salvgardare, accesul la beneficii sociale şi noţiunea unei Uniuni mai integrate", a mai spus Tusk.
La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat poziţia României pe tema Brexit. "Noi considerăm că este foarte important ca Marea Britanie să rămână în interiorul Uniunii Europene. UE are nevoie de Marea Britanie şi Marea Britanie are nevoie de UE. Aceasta este poziţia noastră pe care am exprimat-o cu toate ocaziile", a declarat preşedintele.
De asemenea, Iohannis a spus că propunerile lui Donald Tusk sunt convergente cu poziţia României şi a subliniat importanţa liberei circulaţii în interiorul UE.
Negocierile în vederea finalizării unui acord între UE şi Londra vizând să determine Marea Britanie să rămână în Europa intră în linie dreaptă cu un turneu-fulger al preşedintelui Consiliului European Donald Tusk în mai multe capitale, inclusiv la Bucureşti, înaintea unui summit la Bruxelles.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe