- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.11.2015, 21:30)
- Ana Maria Lazăr
UDMR îl acceptă în noul cabinet pe Sorin Cîmpeanu, însă nu şi pe Bogdan Aurescu
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri seara, după întâlnirea cu premierul desemnat Dacian Ciloş, că îl acceptă în noul cabinet pe premierul interimar şi ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, însă nu şi pe ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.
Urmărește
1005 afișări
Bogdan Aurescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Întrebat dacă îl va accepta pe lista de miniştri pe premierul interimar Sorin Cîmpeanu, Kelemen Hunor a spus: "Da, n-avem nimic împotrivă. Cel puţin de când este în cabinet a avut o deschidere, o înţelegere pentru toate problemele din educaţie. În acest moment n-aş putea reproşa absolut nimic".
Referitor la Bogdan Aurescu, preşedintele UDMR a spus că nu poate fi numit tehnocrat pentru că a candidat pe listele PSD.
"El a candidat pe listele PSD-ului la alegeri. Poate nu a plătit cotizaţia la zi, dar să spuneţi despre Bogdan Aurescu că este tehnocrat, este o exagerare. Puteţi să spuneţi că este un diplomat bun, că este un ministru de Externe, din punctul dumneavoastră de vedere, acceptabil, dar să spuneţi că este tehnocrat, e cam exagerat", a spus Kelemen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Preşedintele UDMR a mai spus că nu a făcut nicio propunere, primul ministru trebuie să aibă mână liberă pentru a-şi alege miniştrii, dar că atunci când va vedea lista cu miniştri, va spune "cu nume şi prenume" dacă profilul ministrului respectiv corespunde profilului de tehnocrat.
De asemenea, Kelemen Hunor a mai spus că în timpul discuţiilor nu a fost abordată tema schimbării secretarilor de stat, dar că poate face subiectul unei discuţii ulterioare.
"La nivelul secretarilor de stat, acolo miniştrii şi premierul trebuie să stabilească cu cine doresc să lucreze, aia e o chestie mult mai simplă decât la nivelul directorilor şi la nivelul funcţionarilor publici. Noi nu am abordat astăzi în discuţia noastră nivelul secretarilor de stat. Nu era cazul", a spus Kelemen.
"În ceea ce priveşte deconcentratele şi funcţionarii publici, nu poţi să faci fără să schimbi legislaţia şi la companii la fel. Există o legislaţie foarte clară. Eu aş prefera o astfel de direcţie, dar sunt convins că nu se poate face într-un an de zile, dar măcar direcţia trebuie arătată şi trebuie stabilite nişte reguli şi criterii extrem de clare pentru a promova oameni în administraţia centrală şi deconcentrate. Meritocraţia trebuie să fie cuvântul de bază şi cei care promovează, aşa cum se întâmplă şi la Bruxelles, concursurile nu trebuie să vină cu carnetul de partid. Conform legislaţiei noastre, în acest moment nu poţi să-i dai afară pe toţi fiindcă ei vor câştiga procesele şi se vor întoarce", a mai declarat Kelemen.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Cioloş s-a întâlnit cu partidele - PSD vrea ca premierul desemnat "să nu facă epurări" / PNL: Premisa, miniştri fără carnet de partid - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria