Udrea: Mă aştept ca parlamentarii să stea din nou până la două noaptea să voteze arestarea mea

Deputatul Elena Udrea a venit, vineri, din nou la Parlament pentru a-şi studia dosarul înainte ca membrii Comisiei juridice să se pronunţe asupra cererilor de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, declarând că se aşteaptă ca parlamentarii să stea până târziu pentru a vota arestarea sa.

Urmărește
929 afișări
Imaginea articolului Udrea: Mă aştept ca parlamentarii să stea din nou până la două noaptea să voteze arestarea mea

Udrea: Mă aştept ca parlamentarii să stea din nou până la două noaptea să voteze arestarea mea (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Aţi mai văzut pe cineva pentru care se încearcă arestarea pentru a treia oară în câteva luni de zile? Astfel de denunţuri sunt pe numele tuturor politicienilor. (...) Parlamentarii sunt în continuare extrem de speriaţi de ce li s-ar întâmpla lor, ca urmare mă aştept să stea din nou până la două noaptea, dacă este cazul, ca să voteze. Comanda din partea liderilor va fi să voteze, că domnul Dragnea are un dosar pe 11 şi are această presiune uriaşă, trebuie să facă ceea ce i se spune să facă", a spus Udrea.

Ea a arătat că este o coincidenţă foarte ciudată că se cere arestarea sa cu trei zile înaintea Congresului PMP, la fel ca fi precedenta dată când s-a cerut arestarea sa.

"E o coincidinţă foarte ciudată, data trecută m-au arestat cu trei zile înainte de Congresul PMP, acum iarăşi se încearcă arestarea mea cu trei zile înainte de Congresul PMP. Cred că Congresul PMP îmi aduce ghinion, o să le recomand să nu mai facă congrese", a adăugat Udrea.

Întrebată cine ar sta în spatele acestor încercări de a o închide din nou, Udrea a răspuns: "Cine a fost în spatele primelor încercări de a mă închide. Aduceţi-vă aminte că într-o săptămână au apărut 6 cereri de arestare după ce am făcut un denunţ la adresa doamnei Kovesi, la adresa domnului Coldea, denunţ care s-a rezolvat într-o săptămână".

Ea a spus că lupta anticorupţie nu are legătură cu ce i se întâmplă şi că miza este că, atunci când se pleacă de la guvernare, instituţiile statului execută guvernarea care este în opoziţie,"pentru a face pe placul noii puteri".

"Încă o dată, nu are legătură lupta (...) demersuri anticorupţie, care sunt binevenite şi care trebuie sprijinite şi sunt utile cu ceea ce mi se întâmplă mie. Nu putem într-o ţară să ne gândim că corupta coruptelor era Elena Udrea. Haideţi să fim serioşi. Ministerul pe care îl gestionam avea al nouălea buget din tot Guvernul. Înţeleg că asta este miza, când se plecă de la guvernare, ca să se facă pe plac noii puteri, instituţiile statului execută guvernarea care este în opoziţie. Înţeleg că, bine, singura care sunt în opoziţie sunt eu, pentru că ceilalţi sunt la putere cu domnul Iohannis. Înţeleg că acum ciuta anticorupţie este Elena Udrea, deci trebuie să-i facem dosare să o arestăm de câte ori vrem să dăm mesajul că ne luptăm cu corupţia în România", a adăugat Udrea.

Ea a mai spus că nu este un pericol social pentru a fi arestată preventiv.

"Există vreo ţară normală la cap în care să arestezi preventiv de atâtea ori un om câteva luni? Dacă în acest moment sunt în control judiciar, nu sunt un pericol social, devin un pericol social de săptămâna viitoare încolo pentru nişte fapte presupuse a fi săvârşite prin 2000 nu ştiu cât", a mai spus Udrea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe la ora 11.30 asupra cererilor justiţiei privind începerea urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea umrăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici