Un român a fost desemnat preşedintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European

Eurodeputatul PPE (PNL) Cristian Buşoi a anunţat pe pagina sa de Facebook că a fost desemnat să conducă primul şi singurul intergrup din Parlamentul European care se ocupă exclusiv de combaterea cancerului.

298 afișări
Imaginea articolului Un român a fost desemnat preşedintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European

Un român a fost desemnat preşedintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European

Acest grup a fost creat la iniţiativa Coaliţiei Europene a Pacienţilor cu Cancer (ECPC) - cea mai mare asociaţie care reuneşte sub umbrela sa pacienţii cu cancer din Europa - şi este format din eurodeputaţi ai tuturor familiilor politice, precizează europarlamentarul român. 

Evenimentul virtual de inaugurare a Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului va avea loc mâine, 1 iulie, cu participarea comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, şi preşedintele Comitetului pentru misiunea împotriva cancerului, prof. Walter Ricciardi.

„Cancerul nu poate fi învins în mod individual. Odată cu înfiinţarea acestui intergrup avem şansa ca părţile interesate de la toate nivelurile de influenţă şi cu diverse experienţe şi fonduri să colaboreze în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni (..)

În ciuda eforturilor depuse pentru scăderea incidenţei cazurilor din Europa, cancerul rămâne una dintre principalele provocări cu care se confruntă medicina şi societatea noastră. Acesta este motivul pentru care Comisia a selectat cancerul drept una dintre cele cinci noi misiuni pentru cercetare şi inovare în UE”, a scris Cristian Buşoi pe pagina sa de Facebook

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici