USR anunţă că va susţine proiectul PSD privind vaccinarea obligatorie

Dan Barna a declarat, joi seară, că susţine vaccinarea obligatorie şi că USR va analiza stadiul proiectului pe care îl propune PSD în acest context. Liderul USR a subliniat că „vaccinarea este un drept al viaţă al copiilor” şi că oamenii ar trebui să iasă din logica principiilor „medievale”.

1072 afișări
Imaginea articolului USR anunţă că va susţine proiectul PSD privind vaccinarea obligatorie

Sursa FOTO: Profimedia Images

„O să vedem care este stadiul proiectului respectiv. E clar că subiectul s-a activat acum în contextul ştirilor alarmante care vin din Asia şi din zona Chinei. E o temă importantă, evident. Vaccinarea este în momentul de faţă soluţia pe care medicina modernă şi civilizată o are pentru a ne proteja de multe din afecţiunile majore care există. Este o temă pe care o să o susţinem. Vedem stadiul proiectului de lege şi vom decide în consecinţă”, a spus Dan Barna, în Parlament.

El a afirmat oamenii ar trebui să folosească metode medicinale dovedite şi să renunţe la „principiile din evul mediu”.

„ Principiul în sine este unul corect, pe care îl susţin. Vccinarea este un drept la viaţă al copiilor. Ceea ce este deja confirmat şi dovedit medical este cazul să folosim. Trebuie să ieşim din logica unor principii din evul mediu, că ne protejează sfântul spirit”, a conchis Barna.

Reacţia vine în contextul în care PSD şi-a stabilit ca prioritate în această sesiune parlamentară dezbaterea şi adoptarea proiectului de lege prin care vaccinarea să devină obligatorie. Social-democraţii motivează urgenţa făcând referire la "pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale".

Amânată de ani de zile, în 2017 legea vaccinării a prins contur şi a ajuns până pe masa deputaţilor, după ce a fost adoptată de Senat, dar a fost contestată de părinţii care nu doresc să fie obligaţi să îşi imunizeze copiii. Mai mult, proiectul legii aduce şi amenzi celor care nu se informează cu privire la beneficiile imunizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici