USR îl cheamă pe premierul Marcel Ciolacu în Parlament

USR îl cheamă pe 7 octombrie pe Marcel Ciolacu în Parlament, la „Ora prim-ministrului” ca să explice „cum a redus risipa bugetară din septembrie 2023 încoace”.

Urmărește
193 afișări
Imaginea articolului USR îl cheamă pe premierul Marcel Ciolacu în Parlament

USR îl cheamă pe premierul Marcel Ciolacu în Parlament să explice tuturor românilor care e stadiul reformei aparatului bugetar pe care s-a angajat să o demareze în urmă cu un an şi ce economii a făcut, concret, la bugetul de stat.

„În urmă cu aproape un an de zile, Marcel Ciolacu ne explica, de la tribuna Parlamentului, cum termină el cu şmecheria în România şi cum demarează cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluţie. Se angaja să reducă risipa bugetară, să comaseze şi chiar să desfiinţeze instituţii, să elimine mii de posturi de şefi, cu tot cu şoferii, secretarele şi consilierii lor. Este timpul ca Marcel Ciolacu să vină din nou în Parlament, să ne spună ce a făcut din toate acestea şi, mai ales, să prezinte cifre concrete ale economiei pe care a făcut-o la bugetul de stat”, declară Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

USR a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitare ca premierul PSD să fie chemat la „Ora prim-ministrului” în data de 7 octombrie.

„Premierul Ciolacu are datoria să explice tuturor românilor, cu date concrete, ce a făcut pentru a reforma aparatul bugetar, în condiţiile în care, pe 26 septembrie 2023, se angaja să implementeze <un plan de reducere a risipei în aparatul bugetar, atât pentru administraţia centrală, cât şi în cea locală, companii de stat şi instituţii autonome>. Ori, ultimele statistici ale Ministerului Finanţelor indică în continuare un plus de peste 34.000 de angajaţi la stat, faţă de momentul septembrie 2023, fără să se fi rezolvat crizele de personal din domenii esenţiale precum Sănătate şi Educaţie”, se mai precizează în comunicatul de presă.

„Avem deja un deficit bugetar de 4% din PIB şi estimările pentru finalul anului 2024 se duc spre 8% din PIB, deşi trebuia să avem sub 3%. Practic, în guvernarea Ciolacu, România trăieşte pe datorie, vedem că au explodat împrumuturile şi că avem cel mai mare cost de îndatorare din UE. Alegerea românilor la finalul acestui an va fi între: reformă - stoparea risipei la stat - şi taxe imense din 2025. Românii au dreptul să prospere în ţara lor, nu să îi mai lase pe Ciolacu, Ciucă şi specialii lor să se lăfăie pe banii din taxe şi impozite”, afirmă Cristina Prună, deputat USR şi purtător de cuvânt al USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici