USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA

De mai bine de 48 de ore, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, nu a avut nicio reacţie cu privire la cazul profesorului Alfred Bulai de la SNSPA, învinuit că agresa sexual studente de zeci de ani, acuză USR.

Urmărește
602 afișări
Imaginea articolului USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA

Imagine cu caracter ilustrativ

„Lipsa de poziţionare a ministrului Educaţiei descurajează victimele să spună ceea ce au păţit şi să prevină astfel de abuzuri pe viitor. Este cu atât mai grav cu cât Ligia Deca este profesoară la SNSPA”, afirmă partidul citat.

„48 de ore în care au apărut noi acuzaţii de agresiuni la adresa altor profesori universitari şi noi mărturii despre sociologul Bulai. Am văzut reacţia SNSPA, reacţia unor persoane publice, ONG-uri, însă nimic din partea Ligiei Deca. Ministerul pe care îl conduce nu a scris sau grăit nimic pe subiect! Preocupată mai degrabă să posteze despre reuşitele de la Olimpiada de la Paris şi de la Olimpiada Internaţională de Chimie, Deca nu strecoară nici măcar o vorbă de acest caz scandalos, ba chiar ascunde fără remuşcări gunoiul sub preş”, spune senatoarea USR Silvia Dinică.

În timp ce Ministerul Educaţiei se face „că nu vede gunoiul din curte, profesorul agresor şi-a depus cererea de pensionare, iar SNSPA i-a acceptat deja solicitarea. Dacă va ieşi anticipat la pensie ca să scape de cercetarea internă, Ministerul Educaţiei nu va mai putea face nimic, pentru că nu mai există o relaţie contractuală cu el. Întrebarea este dacă Ligia Deca nu poate reacţiona pentru că Alfred Bulai este un punct nevralgic pentru PNL, având în vedere că a fost consultant sau prestator în trecut pentru partid şi pentru liderii lui. Ministerul Educaţiei trebuie să reacţioneze acum, nu mâine! Trebuie să se ia măsuri şi împotriva celor care ştiau despre aceste practici şi care au tăcut mâlc! Trebuie sancţiuni mai dure în astfel de cazuri şi un ghid care să fie respectat ca la carte, iar cel care încalcă regulile să suporte consecinţele”, conchide Silvia Dinică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici