”Membrii Comisiei au hotărât prin vot pentru a avea doi invitaţi (la şedinţa de marţi – n.r.). Primul este dl. senator şi viceprim-ministru Paul Stănescu şi cel de-al doilea invitat este dl. general Dumitru Iliescu, fostul director al SPP”, a declarat săprămâna trecută preşedintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice, Daniel Butunoiu.
Preşedintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice a mai anunţat că au fost cerute anumite documente de la unele instituţii.
”La solicitarea colegilor mei s-a aprobat şi cererea către mai multe instituţii a unei liste de documente, cum ar fi către ÎCCJ, în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, dar şi regulamentul de organizare şi funcţionare şi organigrama SPP”, a adăugat Butunoiu.
Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.
Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.
Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.