- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (17.04.2015, 13:59)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepremierul Ungariei, despre revendicările comunităţii: Dacă alţii au voie, atunci şi maghiarii pot
Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat, vineri, la Congresul UDMR de la Cluj, referindu-se la revendicările pe care le are comunitatea maghiară, că dacă "alţii au voie", şi maghiarii pot, adăugând că aceasta nu a cerut niciodată ceva respins de Uniunea Europeană.
Urmărește
635 afișări
Vicepremierul Ungariei, despre revendicările comunităţii: Dacă alţii au voie, atunci şi maghiarii pot (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Raul Ştef)
Semjen Zsolt şi-a început discursul citind mesajul premierului ungar, Victor Orban, adresat participanţilor la Congresul UDMR care se desfăşoară la Cluj-Napoca, iar apoi vicepremierul Ungariei a spus că nu se aştepta ca după aderarea la Uniunea Europeană “plăcuţele bilingve sau imnul Ungariei să fie o problemă în România", transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Domnul premier a vorbit despre tensiuni. Acestea există, nu doar în regiune, ci peste tot. Nimeni nu s-ar fi gândit după aderarea la Uniunea Europeană că inscripţiile bilingve reprezintă o problemă, că imnul Ungariei reprezintă o problemă, Colegiul «Miko» e încă o problemă. Deci există o problemă, iar aceasta revine retroactiv. Unii sunt chiar intimidaţi de această problemă. (...) Iar după aderarea la UE nu ne-am fi gândit că ajungem din nou în această situaţie, că acele revendicări legitime, care există în documente acceptate de toate statele member UE, pot reprezenta o ameninţare pentru o ţară”, a afirmat Semjen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Totodată, vicepremierul ungar a transmis maghiarilor să nu pună semnul de egalitate, în cazul cerinţelor pe care le au, între “revendicările legitime, rasism şi xenofobie”.
“Niciodată comunitatea maghiară din Transilvania nu a cerut ceva ce să fie respins de UE. De aceea trebuie să respingem toate acuzaţiile care pun semn de egalitate între revendicările legitime, rasism şi xenofobie. Nu suntem mai prejos decât nicio altă naţiune din Uniunea Europeană. Maghiarii din Transilvania nu sunt mai prejos decât nicio altă comunitate sau minoritate din UE. Dacă alţii au voie, atunci avem şi noi voie. Dacă alţii sunt liberi să facă ce vor, şi noi putem face ce vrem. Şi nouă ni se cuvin aceleaşi lucruri care există în alte ţări. Nu putem accepta negocieri ale acestor drepturi”, a afirmat Semjen.
Acesta şi-a încheiat discursul cu un mesaj transmis reprezentanţilor UDMR, spunându-le că interesul Ungariei şi României este cooperarea.
"Dragi colegi, Ungaria vă sprijină, oricând veţi putea conta pe Ungaria”, a conchis vicepremierul Ungariei.
Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfăşoară în perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Uniunii fiind actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe