Vineri începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Aspecte organizatorice şi ordinea candidaţilor de pe buletinul de vot

Vineri, 25 octombrie, începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, care sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie, când are loc primul tur de scrutin, şi pe 8 decembrie, când are loc turul al doilea tur.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Vineri începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Aspecte organizatorice şi ordinea candidaţilor de pe buletinul de vot

Vineri începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Aspecte organizatorice şi ordinea candidaţilor de pe buletinul de vot

„De la începerea campaniei electorale (ora 00:00) şi până la încheierea acesteia, în data de 23 noiembrie a.c., ora 07:00, trebuie respectate toate prevederile legale în vigoare, fiind permise doar anumite tipuri de activităţi şi materiale de propagandă, precum afişele electorale, materialele de propagandă electorală audio sau video difuzate de mass-media audiovizuală în condiţiile legii, publicitatea în presa scrisă, materialele de propagandă electorală online, broşurile, pliantele şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie. Competitorii politici au obligaţia înlăturării, până la data începerii campaniei electorale, a tuturor materialelor de propagandă utilizate până la acel moment şi care nu respectă regulile premise de legislaţia în vigoare”, anunţă AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă reaminteşte competitorilor electorali că, în campania electorală, este interzisă folosirea mesajelor sau a sloganurilor discriminatorii, a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă şi a oricăror forme, mijloace, acte şi acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă sau etnică.

În acelaşi timp, potrivit legii, este interzisă utilizarea vehiculelor inscripţionate sau colantate cu sloganuri de campanie sau cu imagini ale candidaţilor, precum şi cu alte referiri la competitorii electorali, utilizarea vehiculelor care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă.

În situaţia organizării unui al doilea tur de scrutin, campania electorală va începe cel mai târziu în data de 29 noiembrie a.c., ora 00:00, şi se va încheia pe 7 decembrie a.c., ora 07:00, aplicându-se aceleaşi reguli menţionate anterior.

Biroul Electoral Central a stabilit, pe 10 octombrie, prin tragere la sorţi, ordinea în care candidaţii vor fi înscrişi pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, respectiv:
Elena-Valerica Lasconi - Uniunea Salvaţi România;
George-Nicolae Simion - Alianţa pentru Unirea Românilor;
Ion-Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat;
Nicolae-Ionel Ciucă - Partidul Naţional Liberal;
Hunor Kelemen - Uniunea Democrată Maghiară din România;
Mircea-Dan Geoană - candidat independent;
Ana Birchall - candidat independent;
Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională;
Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie;
Ludovic Orban - Forţa Dreptei;
Călin Georgescu - candidat independent;
Cristian Diaconescu - candidat independent;
Cristian-Vasile Terheş - Partidul Naţional Conservator Român;
Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici