Viorel Cataramă: Ludovic Orban trebuie înlăturat, pe cale statutară, de la şefia PNL

Prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a declarat că Ludovic Orban nu este o persoană frecventabilă nici la nivelul Preşedinţiei, nu doar la nivelul altor partide de Opoziţie, şi că acesta trebuie, pe cale statutară, să fie înlăturat de la şefia PNL.

Urmărește
1716 afișări
Imaginea articolului Viorel Cataramă: Ludovic Orban trebuie înlăturat, pe cale statutară, de la şefia PNL

Viorel Cataramă: Ludovic Orban trebuie înlăturat, pe cale statutară, de la şefia PNL

"Traian Băsescu, USR, Victor Ponta, UDMR, toţi au declarat la unison că Ludovic Orban nu e o persoană frecventabilă şi că nu se poate face nimic cu acesta ca premier. Noi am votat acum câteva luni în Consiliul Naţional ca domnul Iohannis să fie candidatul la prezidenţiale. Nu a existat până astăzi nicio reacţie la acea decizie a PNL. Mai mult, Iohannis a anunţat o nouă candidatură, fără a menţiona numele PNL. Domnul Orban a umilit PNL. Prin urmare, s-a creat şi e o situaţie de fapt, că nici la nivelul preşedinţiei nu este o persoană frecventabilă, cu care se poate construi ceva. Dacă această urmărire in rem se va termina cu o clasare a dosarului, atunci mai primeşte domnul Orban încă o lovitură. Poţi da guvernul jos, dar nu poţi pune nimic în loc, pentru că nimeni nu îl acceptă pe Ludovic Orban. Trebuie pe, cale statură ca domnul Ludovic Orban să fie înlăturat din funcţie", a afirmat Viorel Cataramă, joi seară, într-o emisiune difuzată de Antena 3.

Acesta a adăugat că majoritarea colegilor săi din PNL vorbesc despre aceste lucruri şi că "există o nemulţumire în interiorul PNL şi se vorbeşte despre un Congres care să ducă la schimbarea conducerii, încât cred că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul anului".

Cataramă a adăugat că, ulterior, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului, se poate discuta despre o alianţă parlamentară care să ducă la trecerea PSD în Opoziţie.

"Apoi să se poată discuta despre o coaliţie, o alianţă parlamentară. Când vorbim de alianţă, vorbesc de alianţă parlamentară. Fără dubiu, dacă nu se face o înţelegere între PNL, USR, PMP, UDMR şi gruparea Ponta, nu există nici măcar theoretic o discuţie legată de formarea unei majorităţi parlamentare. Abia atunci putem spune că PSD poate fi trecut în Opoziţie", a completat Prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2.

Parlamentul a respins, în plenul reunit de miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat. Moţiunea de cenzură, intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", a fost iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP.

UDMR a ieşit din sală la votul asupra moţiunii de cenzură, iar fondatorul Pro România, Victor Ponta, a spus că nu este fezabilă schimbarea unui Guvern în spatele căruia este liderul PSD, Liviu Dragnea, cu un Executiv condus de liderul PNL, Ludovic Orban.

Ulterior, fostul preşedinte Traian Băsescu l-a ironizat pe liderul PNL, Ludovic Orban, într-o postare pe Facebook, după ce moţiunea de cenzură a picat, miercuri în Parlament, spunând că lui "Şică Mandolină" i-au lipsit 66 de voturi ca să demită Guvernul Dăncilă.

Moţiunea de cenzură prin care partidele Opoziţiei cereau demiterea Guvernului Dăncilă a picat, miercuri, la votul plenului reunit al Camerei Deputaţilor Potrivit anunţului oficial făcut în Parlament, au fost prezenţi 332 de aleşi şi au fos exprimate 170 de voturi, dintre care 166 de voturi "pentru" şi patru voturi "împotrivă". Minimul necesar pentru a trece moţiunea în Legislativ era de 233 voturi "pentru".

Moţiunea, intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", a fost iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici