- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.11.2011, 16:23)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vizita preşedintelui Băsescu la Roşia Montană a crescut expunerea publică a proiectului
De la vizita preşedintelui Traian Băsescu în luna august la Roşia Montană, proiectul are o expunere publică mult mai mare în România, cu o acoperire largă în dezbateri televizate, pe internet şi publicaţiile tipărite, potrivit companiei canadiene Gabriel Resources, care dezvoltă proiectul minier.
Urmărește
603 afișări
Traian Băsescu (Imagine: Catalin Cadan/AFP)
"Proiectul este, de asemenea, subiectul comentariilor din partea liderilor tuturor partidelor politice importante din România", se arată într-un raport cu rezultatele financiare ale companiei.
În timp ce o anumită opoziţie politică şi a organizaţiilor neguvernamentale continuă, o mai bună înţelegere a iniţiativelor pentru piaţa muncii, economice, culturale, de mediu şi de dezvoltare durabilă este esenţială pentru creşterea sprijinului pentru proiectul Roşia Montană în rândul publicului şi autorităţilor, notează compania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Şeful statului a vizitat Roşia Montană la 29 august, unde şi-a exprimat încrederea în proiect, se arată în raport. Ulterior, preşedintele şi-a afirmat public sprijnul pentru proiectul minier şi a declarat că în România trebuie create locuri de muncă, iar Guvernul trebuie să ia o decizie cât mai curând posibil în interesul României.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii august, la Roşia Montană, că e un susţinător al proiectului minier "nu de azi, de ieri", amintind că a fost acolo şi în campania electorală pentru a se informa şi recomandându-le reprezentanţilor companiei să găsească modalităţi să prezinte populaţiei proiectul.
"România trebuie informată. Populaţia nu e vinovată că e reticentă, pentru că e neinformată. V-aş recomanda să investiţi mai mult în transferul de informaţie", a spus Traian Băsescu.
Compania şi-a majorat costurile de comunicare externă în primele nouă luni ale anului, de la 6,3 milioane de dolari canadieni anul trecut la 11 milioane de dolari canadieni (7,87 milioane de euro), în timp ce pentru trimestrul al treilea acestea au avansat de la 2,1 milioane de dolari anul trecut la 5,1 milioane de dolari în acest an (3,6 milioane de euro).
Creşterea costurilor "reflectă eforturile companiei de a furniza informaţii relevante şi la timp populaţiei pentru a menţine trendul pozitiv de sprijin pentru proiect. În 2011, aceste iniţiative au inclus o folosire semnificativă a televiziunilor şi internetului", se arată în raport.
În trimestrul al treilea, compania a fost, şi rămâne, implicată într-un dialog cu mai multe ministere şi cu Guvernul României în privinţa unor chestiuni ridicate privind participaţiile în proiect, procentajul redevenţelor pentru aur şi argint şi calea pentru obţinerea avizelor, mai menţionează Gabriel Resources.
Potrivit unui document guvernamental obţinut de MEDIAFAX şi prezentat duminică, Guvernul negociază cu Gabriel Resources majorarea cotei de participaţie la Roşia Montană de la 19,3% la 22,5%, investitorul respingând însă creşterea redevenţei şi împărţirea controlului cu statul şi condiţionând suplimentarea numărului de acţiuni de un cadru legal mai favorabil operatorilor minieri.
Gabriel Resources deţine 80,69% din capitalul social al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană. Statul român deţine 19,31% din acţiuni, prin Minvest Deva.
În spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.
(Sumele în euro au fost calculate de MEDIAFAX la cursul de 0,7154 euro pentru un dolar canadian)
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe