- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Voicu: Legea lui Ghişe nu are aprobarea PNL, e iniţiativa acestuia
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că "Legea jurnalistului", promovată de Ioan Ghişe, nu are aprobarea BPC şi a grupului parlamentar din Senat, menţionând că liberalii nu vor susţine o modificare legislativă fără consultarea tuturor factorilor implicaţi.
Voicu: Legea lui Ghişe nu are aprobarea PNL, e iniţiativa acestuia
Întrebat cum comentează demersul senatorului PNL Ioan Ghişe de a iniţia o "Lege a jurnalistului" care propune sancţionarea şi controlarea delictelor de presă, Voicu a menţionat că "Proiectul de lege al domnului Ghişe nu a primit aprobarea nici a Biroului Politic al partidului, nici a grupului parlamentar al PNL din Senat. E iniţiativa personală a senatorului PNL", a spus Voicu.
În plus, liderul liberal a subliniat că "PNL nu va susţine nicio modificare legislativă în acest domeniu, fără consultarea prealabilă a jurnaliştilor şi a tuturor celor implicaţi în mass-media"".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Senatorul PNL Ioan Ghişe a depus, marţi, la Senat, "Legea jurnalistului", conform căreia ziariştii trebuie să aibă "carte de jurnalist", să activeze în cabinete jurnalistice, să fie atestaţi o dată la trei ani, examinaţi psihologic anual, proiectul prevăzând şi sancţiuni pentru "delicte de presă".
Propunerea legislativă a lui Ghişe prevede, la articolul 68, că "prin delict de presă se înţelege delictul civil săvârşit prin inserarea de informaţii, reflecţii sau comentarii în mass-media, despre fapte care nu au implicaţii asupra societăţii şi a cauzat o daună materială sau morală unei persoane".
Iniţiativa lui Ghişe prevede că răspunderea pentru producerea delictului de presă revine reprezentanţilor autorităţilor publice, prin transmiterea de informaţii eronate, proprietarului de multiplicarea de publicaţii, proprietarului postului de radio sau televiziune, editorului şi autorului care nu are calitatea atestată de jurnalist.
Delictul de presă este înţeles de senatorul PNL drept "delict sau cvasi-delict civil".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10