Vot amânat la Senat pe legea carantinei. PSD a condiţionat votul de noi documente de la Guvern/ Orban, revoltat: „Sunt la capătul răbdării”

  • Orban s-a declarat revoltat de decizia de a fi amânat votul la Senat şi a afirmat că este „la capătul răbdării” din cauza sabotajului sistematic din partea PSD.
  • Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni.
  • Iniţiativa a aparţinut PSD. Senatul îşi reia activitatea luni dimineaţa, de la ora 9.30.
4786 afișări
Imaginea articolului Vot amânat la Senat pe legea carantinei. PSD a condiţionat votul de noi documente de la Guvern/ Orban, revoltat: „Sunt la capătul răbdării”

Vot amânat la Senat pe legea carantinei. PSD a condiţionat votul de noi documente de la Guvern/ Orban, revoltat: „Sunt la capătul răbdării”

Orban s-a declarat revoltat de decizia Senatului de a amâna şedinţa până luni. „Sunt la capătul răbdării”, a spus premierul, acuzând „un sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România” care, în opinia sa, pune în pericol sănătatea românilor. 

„Vreau să transmit un mesaj de revoltă faţă de decizia Senatului de a amână adoptarea legii.

În toată ţările democratice, autorităţile au la dispoziţie instrumentele pentru carantină şi izolare. Au ieşit din spital foarte mulţi pacienţi. În urma anchetelor epidemilogice nu aveam pârghia de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate.

Este evident că avem o creştere a numărului de cazuri, avem nevoie de pârghiile de care dispun toate ţările democratice din lume”, a spus premierul

El a susţinut că Guvernul a fost reprezentat în Senat şi Camera Deputaţilor, aşa cum i s-a solicitat, însă nu şi lui ca premier.

„Nu am fost invitat în Parlament că prim-ministru. Noi nu putem se ne substituim Parlamentului. Sunt la capătul răbdării, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România pune în pericol sănătatea românilor”, a afirmat şeful Guvernului. 

 

Şedinţă amânată şi condiţionată de noi documente

Senatorii au amânat până luni şedinţa Comisiei Juridice care trebuia să înainteze sâmbătă raportul la proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea. 

Guvernul ceruse regim de urgenţă pentru proiect, în lipsa unei reglementări legale, după decizia CCR de a declara neconstituţional ordinul de impunere a carantinei şi izolării.

Senatorii PSD au decis să nu înceapă dezbaterile până nu primesc de la Comitetul de situaţii de urgenţă o situaţie comparată privind carantina şi izolarea din statele UE, dar şi un model din aceste ţări privind detaşarea medicilor.

În plus, chiar dacă proiectul de lege a fost adoptat cu modificări, cu majoritate de voturi în Camera Deputaţilor, grupurile politice au depus mai multe amendamente de la o zi la alta, în Senat.

Într-un mesaj postat vineri pe Facebook, Marcel Ciolacu a afirmat că după votul din Camera Deputaţilor a descoperit noi orori juridice în proiect şi a cerut prezenţa „de urgenţă” a premierului Orban şi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. 

Cu o largă majoritate de voturi şi fără dispute politice, dar puternic amendat, proiectul Guvernului care prevede ce măsuri se pot impune în perioada epidemiilor a trecut joi de Camera Deputaţilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici