Washington Post şi New York Times scriu din nou despre "atacurile energetice"
Washington Post şi New York Times scriu din nou vineri, preluând o ştire AP, despre afirmaţiile privind implicarea unui expert cu capacităţi pararnormale în campania electorală.
Washington Post şi New York Times scriu din nou despre "atacurile energetice" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Afirmaţiile privind utilizarea unui parapsiholog obscur în campania electorală ar fi fost considerate ridicole în majoritatea ţărilor UE, dar în România, ţara lui Dracula şi a altor tradiţii oculte, acuzaţiile de "atac cu energie negativă" au devenit subiect principal, comentează AP.
Ca multe ţări din fostul bloc sovietic, România este obişnuită cu conflictele politice interne, iar primele acuzaţii şi contraacuzaţii după victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 6 decembrie nu au fost ceva neobişnuit, echipa lui Mircea Geoană plângându-se de comiterea unor fraude masive, afirmă Associated Press, într-o ştire preluată de paginile electronice de vineri ale Washington Post, CBS News, Forbes sau New York Times.
Iniţial, românii l-au ridiculizat pe fostul ministru de Externe, spunând că nu ştie să piardă, iar Băsescu a respins glumind acuzaţiile. Publicarea recentă a unor fotografii în care "binecunoscutul parapsiholog Aliodor Manolea" apare în apropierea lui Băsescu în timpul campaniei i-a determinat pe români să se întrebe dacă preşedintele nu l-a deocheat pe rivalul său.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
AP citează Asociaţia română de psihologie transpersonală, conform căreia printre specialităţile lui Manolea se numără controlul profund al minţii, clarviziunea şi transa hipnotică. Presupusul rol al lui Manolea în alegeri evocă ritualuri balcanice străvechi, în care deochiul, vracii şi alte forţe misterioase erau folosite pentru a lansa atacuri energetice mistice asupra oponenţilor şi a seca victimele de forţa vitală.
Deşi astfel de superstiţii se găsesc acum numai în cele mai înapoiate zone rurale din Balcani, credinţa în paranormal a dat naştere unor practici neobişnuite până în perioadele recente. Fostul dictator român Nicolae Ceauşescu se temea atât de mult chiar şi de psihologii tradiţionali, temându-se că aceştia sunt o ameninţare la adresa comunismului, încât a desfiinţat departamentele de psihologie din întreaga ţară şi a eliminat cuvântul din dicţionarul oficial, afirmă AP, reamintind şi campania împotriva practicanţilor meditaţiei transcedentale.
Associated Press afirmă că un fost purtător de cuvânt al armatei sârbe a fost demis după ce a divulgat faptul că armata dispunea de o unitate de parapsihologi în anii '90, folosită pentru lansarea de atacuri asupra Statelor Unite şi a altor inamici. "Grupul 69", despre care colonelul Ljubodrag Stojadinovici a afirmat că includea ghicitori şi vrăjitoare, susţinea că a provocat "pierderi grele" inamicului, inclusiv prin doborârea de avioane. Şi liderul sârb-bosniac Radovan Karadzici ar fi crezut în vrăjitorie şi ar fi participat activ la acţiuni paranormale, conform AP, care reaminteşte că acesta a fost arestat în iulie 2008 la Belgrad, deghizat ca guru New Age. Şi fostul preşedinte macedonean Ljubco Georgievski a angajat, pe post de consilier guvernamental, un parapsiholog şi mediu cunoscut drept Mina, iar mulţi macedoneni cred că acesta l-a ajutat pe Georgievski să evite un război civil între macedoneni şi etnicii albanezi.
AP, care precizează că parapsihologul nu a răspuns solicitărilor agenţiei, reia şi informaţiile privind prezenţa lui Manolea în anturajul lui Geoană în timpul unei campanii electorale în 2007.
Soţia liderului PSD, Mihaela Geoană, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Antena 3, că soţul său a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finală din campania prezidenţială şi că şi ea a simţit aceste influenţe.
Cu o seară în urmă, la acelaşi post de televiziune, Mircea Geoană negase că s-ar fi simţit fără energie la dezbaterea televizată din turul al doilea al prezidenţialelor, apreciind că acestea ar fi scuze puerile, însă afirmase că Traian Băsescu apelează la ajutorul unor persoane care au capacităţi paranormale şi care au fost în sală în timpul dezbaterii respective.
De altfel, tema a fost comentată de mai mulţi lideri politici, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmând că referirile la "flacăra violet" şi la "atacurile energetice" reprezintă "o întoarcere la Nostradamus", în timp ce senatorul PSD Miron Mitrea a spus că Mircea Geoană ar trebui să părăsească funcţiile de preşedinte al PSD şi al Senatului, în condiţiile în care îşi motivează, în mod "ridicol şi penibil", acţiunile prin "atacuri energetice" la adresa sa şi a familiei sale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO