„Nu ne jucăm de-a votul, pentru că nu este membru al Guvernului, ci este un român nominalizat să facă parte din Comisia Europeană„, a precizat Zgonea.
El a spus că procedura în toate parlamentele naţionale este foarte simplă, astfel încât comisarul nominalizat de către guvern va prezenta viziunea sa în comisiile de afaceri europene, se pun întrebări de către toate partidele, după care procedura este încheiată.
„Comisarul nominalizat de către guvern prezintă viziunea sa în cadrul Comisiei Juncker, se pun întrebări de către toate partidele politice, răspunsurile sunt în Europa cam între 3 şi 5 minute, după care lucrurile sunt terminate, procedura este încheiată. Cei doi preşedinţi de comisii ale afacerilor europene informează Birourile permanente că procedura audierii a fost încheiată, noi informăm Guvernul, Parlamentul European şi Comisia Europeană că procedura stabilită prin lege în România este încheiată„, a spus Zgonea.
Zgonea a arătat că, din informaţiile sale, niciun parlament naţional nu-şi votează comisarul.
„Niciun parlament naţional, din informaţiile mele, nu-şi votează comisarul, pentru că ar fi într-un fel neplăcut să vezi un comisar numit de către Germania, Marea Britanie, care are două voturi împotrivă în comisia locală. Votul pentru comisar se dă în Parlamentul European”, a mai precizat Zgonea.
Audierea Corinei Creţu în comisiile de afaceri europene este programată la ora 14.00.