Un gigant tech cere o dobândă de sute de milioane de euro de la UE după ce a câştigat în apel anularea unei amenzi

Compania americană Intel cere plata unei dobânzi de 593 de milioane de euro de către Comisia Europeană după ce a câştigat în apel anularea unei amenzi antitrust de 1,05 miliarde de euro.

Urmărește
2576 afișări
Imaginea articolului Un gigant tech cere o dobândă de sute de milioane de euro de la UE după ce a câştigat în apel anularea unei amenzi
În ianuarie, după mai bine de o decadă de contestare a amenzii, gigantul american a primit vestea că nu va trebui să achite amenda, Curtea considerând că analiza Comisiei Europene este incompletă şi nu se susţine cu standarde legale.
 
Însă Intel nu s-a mulţumit doar cu atât şi acum cere plata de daune pentru că a fost „plimbat” pe la Bruxelles, conform The Register.
 
De anul trecut, instanţa supremă a Uniunii Europene a adoptat o hotărâre de referinţă prin care Executivul să plătească dobânzi de întârziere pentru amenzile rambursate în speţele antitrust anulate. Şi nu doar atât: plata cu întârziere a dobânzii va genera o nouă dobândă. 
 
Gigantul tech (cu un profit mediu de 20 miliarde de dolari/2021) a formulat o cerere către Tribunalul din Luxemburg, în care declară că Executivul UE, care este responsabil şi de supravegherea concurenţei în statele UE, a refuzat să ramburseze dobânda de întârziere către Intel şi prin care cere daune. 
 
„Conflictul” dintre Intel şi Comisia Europeană a început acum câţiva ani, culminând, în 2009  cu un verdict de „comportament anti-competitiv” în perioada octombrie 2002-decembrie 2007, şi obligarea Intel la plata sumei de 1,05 miliarde de dolari.
 
Intel s-a opus deciziei şi a făcut apel de mai multe ori, iar în 2014 a dus cazul la Curtea Europeană de Justiţie, care, în 2017, a trimis cazul înapoi la Curtea Generală. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici