- Home
- Cultură-Media
- (07.08.2022, 00:33)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
InSecuritate. Vadym Skibitsky, reprezentant al Direcţiei de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina. Rusia poate continua acest ritm al operaţiunilor ofensive cel puţin până în aprilie anul viitor
- Vadym Skibitsky Rusia a încercat să pregătească trupele pentru acţiuni militare, pentru conflict militar. Desigur, conform estimărilor noastre, nu doar pentru conflict militar cu Ucraina, ci pentru un conflict militar cu ţările NATO.
- Vadym Skibitsky: Puse laolaltă, aceste pierderi se ridică la 40.000 de soldaţi din forţele de ocupaţie ruseşti care sunt morţi. În ceea ce priveşte răniţii, numărul e de două sau trei ori mai mare. De aceea, noi estimăm numărul la 100.000 de membri ai forţelor armate ruse răniţi.
- Vadym Skibitsky: Federaţia Rusă a folosit tot armamentul, în special rachete ghidate, împotriva noastră. De exemplu, conform estimărilor, Federaţia Rusă are probleme cu sistemele Iskander. Nu mai are nici foarte multe sisteme Kalibr. Dar am observat folosirea unor sisteme din era sovietică,
Urmărește
36142 afișări
Sursa foto: emisiunea InSecuritate/ Aleph News
Generalul Vadym Skibitsky, şef adjunct al serviciului ucrainean de informaţii militare, spune că Rusia nu are de gând să înceteze războiul şi operaţiunile din Ucraina.
Adjunctul serviciului ucrainean de informaţii militare declară că ruşii au suferit pierderi umane şi materiale importante şi nu dispun de suficient armament modern pentru un război la scară mare în această perioadă.
Generalul Vadym Skibitsky afirmă că aproape 15 milioane de ucraineni au fost forţaţi să fugă de război, refugiind-se în alte zone ale ţării şi în Europa, jumătate de milion fiind copii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Generalul Vadym Skibitsky mai spune că Federaţia Rusă are acum aproape 4.000 de membri ai grupului Wagner pe teritoriul Ucrainei, implicaţi în operaţiunile ofensive din zona Donbas. De asemenea, există informaţii despre activităţile de recrutare ale grupului Wagner pentru a participa la război în ţările unde ruşii au baze militare, dar şi în ţări din Orientul Mijlociu, cum ar fi Libia şi Siria.
Prezentăm principalele declaraţii ale şefului adjunct al serviciului ucrainean de informaţii militare, Vadym Skibitsky, sâmbătă seara, la emisiunea InSecuritate de la Aleph News:
Vadym Skibitsky: Conform planurilor ruşilor de la începutul războiului, au încercat să ocupe tot teritoriul Ucrainei în două sau trei săptămâni. Dar, de fapt, azi vedem că după cinci luni de război, Federaţia Rusă nu poate cuceri întreg teritoriul din Luhansk şi Doneţk. E unul dintre scopurile lor. Dar, conform estimărilor serviciilor de informaţii militare din Ucraina, Rusia poate continua acest ritm al operaţiunilor ofensive cel puţin până în aprilie anul viitor. La capacitatea, capabilităţile şi resursele pe care Federaţia Rusă le are azi, fără mobilizări adiţionale fără recrutări, fără mobilizare generală, nu doar în zona militară, dar şi în cea economică. De aceea, conform estimărilor noastre, Rusia va continua războiul şi operaţiunile în teritoriul nostru.
Vadym Skibitsky: Am remarcat o nouă abordare a Federaţiei Ruse în ceea ce priveşte mutările de trupe. Structurile de apărare ale Ucrainei au observat o situaţie cu cel puţin trei abordări în ceea ce priveşte mobilizarea. Primul este procesul simplu de mobilizare care este făcut pe tot teritoriul Federaţiei Ruse. Apoi, am observat recrutarea unor oameni din închisori. E un mod nou de a reface unităţile Federaţiei Ruse. Şi, desigur, crearea de aşa-zise grupuri tactice de batalioane mixte, din diverse unităţi aparţinând unui district al Federaţiei Ruse. De aceea, capabilităţile acestor grupuri tactice de batalioane nu sunt la fel de bune ca la începutul războiului.
Vadym Skibitsky: De exemplu, în timpul exerciţiului militar Caucaz am observat pregătiri şi crearea de grupuri de forte ale Federaţiei Ruse în peninsula Crimeea. De aceea n-am fost surprinşi că unele forţe armate din districtul militar sudic au intrat pe teritoriul nostru din peninsula Crimeea. Am ştiut şi am prevăzut aceste activităţi ale Federaţiei Ruse. De aceea, cu fiecare exerciţiu strategic al Federaţiei Ruse indiferent de zona în care s-a desfăşurat, Rusia a încercat să pregătească trupele pentru acţiuni militare, pentru conflict militar. Desigur, conform estimărilor noastre, nu doar pentru conflict militar cu Ucraina, ci pentru un conflict militar cu ţările NATO.
Vadym Skibitsky: Am studiat pierderile ruşilor. Putem vorbi, în primul rând, despre pierderile forţelor armate ruse şi primele două batalioane ale Armatei a Opta din districtul militar sudic. Federaţia Rusă... Ştim că primele două batalioane au venit pe teritoriul nostru în 2015. Şi au fost formate sub controlul districtului militar sudic. Puse laolaltă, aceste pierderi se ridică la 40.000 de soldaţi din forţele de ocupaţie ruseşti care sunt morţi. În ceea ce priveşte răniţii, numărul e de două sau trei ori mai mare. De aceea, noi estimăm numărul la 100.000 de membri ai forţelor armate ruse răniţi. Sunt alte pierderi ale Federaţiei Ruse.
Vadym Skibitsky: Conform estimărilor noastre, Federaţia Rusă are acum aproape 4.000 de membri ai grupului Wagner pe teritoriul Ucrainei, implicaţi pe principala direcţie a operaţiunilor offensive din zona Donbas. Trebuie să recunosc că este prima oară când am văzut grupul Wagner şi alte armate private din Federaţia Rusă, de la începutul acestui război, din 2014 şi 2015. Înainte, Federaţia Rusă trimisese aceste grupuri în Siria. Iar azi, unul dintre elementele forţelor armate ruse din Ucraina este format din grupuri paramilitare şi companii private, dar aflate sub controlul forţelor armate ruse. Au echipament şi muniţie de la forţele armate ruse.
Vadym Skibitsky: Avem informaţii confirmate privind activităţile de recrutare ale grupului Wagner, nu doar în Federaţia Rusă. De exemplu, în Belarus, în Kârgâzstan, în Tadjikistan sau în Armenia, unde Federaţia Rusă are baze militare. Ştim că au fost deschise peste zece centre de recrutare pe teritoriul Federaţiei Ruse, în oraşe mari, cum ar fi Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg şi altele. Şi, desigur, pe teritoriile fostelor republici sovietice, mai ales în Belarus, în Kârgâzstan şi în Tadjikistan şi au încercat asemenea abordări în Kazahstan şi în Uzbekistan. Şi ştim despre acţiuni de recrutare din ţările din Orientul Mijlociu, cum ar fi Libia şi Siria, pentru a participa la război.
Vadym Skibitsky: Multe ţări, mai ales cele din NATO ştiau despre aşa-zisul armament nou şi modern al Federaţiei Ruse, pe care Rusia l-a prezentat la parade. Dar ce vedem de fapt? Nu vedem echipament nou. Nu vedem sisteme de artilerie noi pe teritoriul nostru. Doar echipament din era sovietică modernizat. De exemplu, tancuri şi sisteme de artilerie. Am văzut doar sisteme de rachete de croazieră noi. În primul rând, sancţiunile economice împotriva Rusiei. Apoi e vorba de poziţia nu tocmai bună, dacă nu chiar proastă a industriei de armament ruseşti.
Vadym Skibitsky: După estimările noastre, Federaţia Rusă nu are suficient armament modern pentru un război la scară mare în această perioadă. Din nefericire, milioane de ucraineni au fost forţaţi să fugă de război. Probabil şase milioane de ucraineni sunt refugiaţi în Europa, 6,3 milioane sunt refugiaţi intern şi aproximativ două milioane de oameni deportaţi în Rusia, dintre care jumătate de milion sunt copii. Încearcă să-şi găsească o viaţă mai bună şi să-şi salveze vieţile în faţa rachetelor ruseşti.
Vadym Skibitsky: Conform estimărilor noastre, Federaţia Rusă a folosit tot armamentul, în special rachete ghidate, împotriva noastră. De exemplu, conform estimărilor, Federaţia Rusă are probleme cu sistemele Iskander. Nu mai are nici foarte multe sisteme Kalibr. Dar am observat folosirea unor sisteme din era sovietică, de exemplu, rachetele de croazieră Kh-22. Apoi se folosesc de rachetele anti-navă, de exemplu Onyx, împotriva ţintelor terestre. Aşa abordează Rusia atacul. Am observat folosirea tuturor felurilor de sisteme de artilerie din era sovietică. Iar Rusia are suficient arsenal pentru aceste sisteme pe tot teritoriul Federaţiei Ruse.
Vadym Skibitsky: Am remarcat prezenţa sporită a unităţilor Rossgvardia în zone, pentru controlul şi susţinerea avanposturilor Federaţiei Ruse în teritoriile ocupate. În ceea ce priveşte aşa-zişii lideri şi alte persoane din Federaţia Rusă care vin în aceste teritorii şi încep procesul unei aşa-zise integrări a teritoriilor în Federaţia Rusă în sfera politică, în cea economică, în sfera socială, desigur. Şi, din nefericire, există câţiva colaboratori care susţin prezenţa Rusiei în aceste teritorii. Dar în acest moment, asistăm la rezistenţa populaţiei în teritoriile ocupate. În primul rând, conform legii noastre, există o lege specială în ce priveşte rezistenţa şi partizanii care pot... pot lupta în teritoriile ocupate ale Ucrainei. Şi, desigur, avem şi comandouri speciale, unităţi speciale care pot controla, susţine şi coordona aceste activităţi de rezistenţăîn teritoriile ocupate din Ucraina.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: InSecuritate/ Cezar Gheorghe, analist, expert şi consultant pentru comerţul cu cereale: Ne trebuie un pact la nivel naţional pentru agricultură, care să fie respectat de toate guvernele
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe