Prima pagină » Sănătate » Amazon colaborează la teste pentru un vaccin împotriva cancerului

Amazon colaborează la teste pentru un vaccin împotriva cancerului

Este prima dată când gigantul comerţului electronic experimentează cu propriul medicament şi se preconizează că studiul clinic se va încheia în noiembrie 2023.
Amazon colaborează la teste pentru un vaccin împotriva cancerului
Daniel Contescu
17 iul. 2022, 11:42, Social

Amazon este în parteneriat cu Fred Hutchinson Cancer Center din Seattle (unde are sediul compania lui Jeff Bezos) pentru a dezvolta vaccinuri personalizate şi accesibile pentru cancerul de sân şi piele.

Vaccinul împotriva cancerului, produs de laboratorul Moonshot al Amazon, numit Grand Challenge, va fi testat pe aproximativ 20 de pacienţi printr-un studiu clinic (în prezent în faza iniţială) aprobat de Food and Drug Administration, scrie Business Insider.

Potrivit informaţiilor, vaccinul este propus ca o alternativă mai eficientă la chimioterapie. Studiul clinic, lansat pe 9 iunie 2022, este de aşteptat să se încheie pe 1 noiembrie 2023.

Deşi Amazon a lansat un serviciu de farmacie online, un laborator de diagnostic intern, un dispozitiv de monitorizare a sănătăţii numit Halo şi alte afaceri legate de sănătate în ultimii ani, este prima dată când compania experimentează propriul medicament.

FDA are reguli stricte privind studiile clinice

Într-un e-mail trimis către Business Insider, purtătorul de cuvânt al Amazon a confirmat iniţiativa, clarificând că aceasta este condusă de Fred Hutchinson Cancer Center.

Amazon vrea să colaboreze şi cu alte companii de asistenţă medicală, pentru  proiecte similare.

Amazon şi Fred Hutchinson Cancer Seattle au oferit pentru prima dată informaţii despre studiu la sfârşitul lunii octombrie, potrivit Clinicaltrials.gov, o bază de date online privind studiile clinice menţinută de Biblioteca Naţională de Medicină din SUA. Astfel, un total de 20 de pacienţi cu vârsta peste 18 ani sunt menţionaţi pentru a testa un „produs farmaceutic reglementat de US FDA”. 

FDA are cerinţe foarte stricte pentru studiile clinice şi fiecare fază ar putea dura ani pentru a finaliza. Tratamentul personalizat al cancerului, bazat pe secvenţierea ADN-ului, pe care Amazon vrea să-l dezvolte, este un domeniu în curs de dezvoltare în cercetarea cancerului, iar alte companii, cum ar fi BioNTech din Germania, s-au concentrat recent pe obiective similare.