- Home
- Sănătate
- (15.05.2023, 11:48)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Balerina Francesca Velicu, imaginea unei campanii despre mental health
Balerina Francesca Velicu, de la English National Ballet, este imaginea unei campanii care aduce în atenţia publicului provocările sănătăţii emoţionale şi mintale.
Urmărește
214 afișări
Balerina Francesca Velicu, imaginea unei campanii despre mental health
În cadrul campaniei de awareness, Francesca Velicu dansează pe o coregrafie semnată de Ross Freddie Ray în clipul „Consumed. Despre zbucium şi regăsire” (regizor Bogdan Daragiu), o poveste exprimată prin dans despre durere, disperare, pierdere, putere şi speranţă.
Proiectul „Consumed”, organizat de Asociaţia Literati prin brandul cultural Ars Graţia Regalia şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, vizează dezvoltarea unei legături între psihologie şi dans prin asumarea unei tematici aparte – sănătatea mintală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Subiectul va fi dezbătut în cadrul unui eveniment public care va avea loc pe 7 iunie, la Teatrul Rapsodia, în prezenţa unor persoane publice, a unui psiholog şi a unor elevi de la şcoli cu profil vocaţional din Bucureşti.
Proiectul Consumed se lansează în luna mai, dedicată conştientizării sănătăţii mintale în multe ţări din lume. Videoclipul „Consumed. Despre zbucium şi regăsire”, filmat în luna aprilie în Munţii Bucegi, o aduce în prim-plan pe balerina Francesca Velicu în timpul unui dans zbuciumat, pe piesa „Amazing Grace“. Firul epic porneşte de pe malul unui lac, într-o atmosferă apăsătoare, şi se încheie cu imagini dominate de lumină, pe platoul de la Amfiteatrul Transilvania, aflat la 1.200 de metri altitudine.
„Proiectul Consumed a însemnat o reconectare cu sentimentele şi trăirile mele interioare. Mental health este un subiect pe care, de cele mai multe ori, încercăm să-l evităm pentru că implică adeseori conversaţii dificile cu noi înşine. Prin viziunea lui Ross, am interpretat, într-un mod foarte onest, o dezvoltare de emoţii şi sper ca publicul să fie cât mai deschis către această temă”, a declarat balerina Francesca Velicu.
„Consumed urmăreşte povestea durerii, a suferinţei, a unor stări cu care toată lumea se confruntă la un moment dat şi pe care fiecare dintre noi le gestionează diferit, deşi împărtăşim, în acelaşi timp, o empatie colectivă pentru cei care au pierdut ceva sau pe cineva. De multe ori, cineva este consumat de propria minte, se simte devastat. Este o stare apropiată de cea a înecului, când nu mai poţi respira. În acel moment, te afli în faţa unei alegeri, aceea de a te ridica şi de a merge înainte sau de a permite consumarea propriei fiinţe. Ceea ce încercăm să explicăm prin acest proiect este că a lupta şi a merge înainte este întotdeauna răspunsul corect, indiferent cât de imposibil pare în anumite situaţii”, a declarat coregraful Ross Freddie Ray.
„Consumed este unul dintre acele proiecte care îmi amintesc motivul pentru care fac ceea ce fac. Nu este doar o creaţie frumoasă, ci una în care reuşesc să-mi transpun emoţiile si trăirile. Întotdeauna mă bucur să lucrez alături de oameni extrem de talentaţi”, a declarat regizorul Bogdan Daragiu.
Tema centrală a proiectului „Consumed. Despre zbucium şi regăsire” - sănătatea emoţională şi cea mintală - este una actuală şi generală, pentru că fiecare om este afectat într-o măsură mai mare sau mai mică de evenimentele care au loc pe plan personal, naţional sau global. Durerea şi pierderea rămân nişte constante cu care, la un anumit moment al vieţii, se confruntă fiecare om. De aceea, este cu atât mai importantă nevoia de a oferi oamenilor speranţă în vremuri tulburi. Iar dansul şi arta coregrafică sunt mereu actuale şi se pot adapta la nevoile sociale, oferind un refugiu şi un sâmbure de speranţă către mai bine.
Francesca Velicu este balerină la English National Ballet. În 2018, a fost distinsă la Londra cu prestigiosul Premiu Olivier pentru performanţă extraordinară în dans, echivalentul premiilor BAFTA în cinematografie. Prestaţia Francescăi din Spectacolul Le Sacre de Printemps a fost lăudată de critici de la publicaţii precum The Guardian, Sunday Telegraph, Evening Standard.
La vârsta de 28 de ani, coregraful britanic Ross Freddie Ray se mândreşte cu un CV impresionant, care include 24 de coregrafii originale, de la lucrări Solo şi Pas De Deux, până la producţii de balet de lungă durată. Coregrafia sa Fraudulent Smile a fost interpretată pe scena Royal Opera House, după ce a câştigat premiul întâi în cadrul competiţiei Ursula Maraton. De atunci, a fost pusă în scenă în întreaga lume, la teatre precum London Palladium, London Coliseum, Mariinsky Theater din St. Petersburg sau Teatrul Arcimboldi din Milano. Primul său balet de lungă durată, Little Red and The Wolf, a avut premiera în decembrie 2019 la Sala Zaradyne, cu 5 spectacole sold out. In Your Room, regizat de Anton Corbin pe muzica celor de la Depeche Mode a strâns peste 3 milioane de vizualizări online. Cea mai recentă lucrare a lui Ross este CHRONOS, coregrafiat pentru Ballet de Barcelona, a avut premiera pe 22 aprilie 2023 şi urmează să înceapă un turneu în Spania în sezonul 2023/2024.
Bogdan Daragiu este unul dintre cei mai talentaţi regizori pop–culture din România, creând poveşti vizuale pentru toţi artiştii de top români cu succes internaţional, precum Inna, Alexandra Stan, Antonia, Delia, J Balvin. Proiectele regizate de el în ultimii 10 ani au ajuns să aibă peste 2 miliarde de vizualizări.
Proiectul Consumed este organizat de Asociaţia Literati prin brandul cultural Ars Graţia Regalia şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace