Blocaj pe spatele bolnavilor la Spitalul „Pantelimon”: 8 medici au ameninţat că îşi dau demisia din gărzi pe fondul anchetei procurorilor / Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon”, arestate preventiv pentru 30 de zile

  • Medicii din secţia de anestezie-terapie intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Sfântu Pantelimon îşi anunţă demisia din gărzi, susţine şefa secţiei ATI, Florina Pompilian.
  • Managerul şi directorul medical de la „Sf. Pantelimon” din Capitală au demisionat.
  • Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Urmărește
16838 afișări
Imaginea articolului Blocaj pe spatele bolnavilor la Spitalul „Pantelimon”: 8 medici au ameninţat că îşi dau demisia din gărzi pe fondul anchetei procurorilor / Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon”, arestate preventiv pentru 30 de zile

Blocaj pe spatele bolnavilor la Spitalului Sfântu Pantelimon. 8 medici anunţă că îşi dau demisia din gărzi pe fondul anchetei procurorilor / Două doctoriţe sunt acuzate că au provocat intenţionat moartea unui pacient, iar o asistentă i-ar fi minţit pe anchetatori

UPDATE Doctoriţele de la Spitalul de Urgenţă „Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a decis joi arestarea preventivă în cazul celor două doctoriţe şi a asistentei de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Capitală.

Doi medici şi o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti au fost reţinuţi miercuri în cazul morţilor suspecte. Medicii sunt acuzaţi de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, miercuri, având ca scop provocarea decesului unor pacienţi care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menţinerea în viaţă, acestea au conceput şi pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină, o substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, cu consecinţa scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator.

UPDATE Ciolacu, despre ancheta de la spitalul Sf. Pantelimon: Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor

UPDATE Ministrul Sănătaţii: Nu am de ce să demisionez după cazul de la Spitalul Pantelimon

UPDATE Managerul şi directorul medical de la „Sf. Pantelimon” din Capitală au demisionat

UPDATE S-a revenit asupra grevei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a mers, joi după-amiază, la Spitalul Sf. Pantelimon pentru a discuta cu medicii din secţia ATI care dimineaţă anunţaseră că intră în grevă după ce procurorii le-au reţinut pe cele două doctoriţe în dosarul deceselor suspecte.

Discuţiile au durat aproape două ore, potrivit ministrului Sănătăţii, timp în care, spune el, i-a convins pe medici „să îşi continue activitatea în perioada următoare”.

„Nu e vorba de niciun şantaj din partea corpului medical, e vorba însă de o presiune foarte mare care se exercită asupra lor (a medicilor – n.red.), inclusiv în mass-media. Sunt oameni care fac gărzi, care salvează în fiecare an, fiecare dintre ei, sute de vieţi şi nu pot să lucreze într-o situaţie de presiune şi mai ales de denigrare, atât profesională cât şi umană”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

////////////

În urma situaţiei incerte, internările în spital sunt blocate, în contextul în care doi medici de la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare.

Pacienţii aflaţii în secţia ATI sunt în continuare îngrijiţi, afirmă surse medicale.

„Nu este, propriu-zis, o grevă spontană, noi stăm să îngrijim pacienţii care sunt în ATI. Sigur că nu o să-i dăm afară. Doar am anunţat toate secţiile, întrucât noi ne-am depus demisia din gărzi, deocamdată, nu se pot face internări.

Îmi pare foarte rău pentru situaţie. Demisia din gărzi, de mâine, demisia din spital în momentul în care reuşim să rezolvăm bolnavii din terapia intensivă, nu putem să-i lăsăm. Urmează şi demisia. Plecăm toţi. Toţi colegii”, a declarat şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian.

În secţia ATI sunt 12 medici. În condiţiile în care cele două doctoriţe sunt anchetate, una este în concediu, iar alt medic „deocamdată nu ştie dacă îşi dă demisia”, ceilalţi opt medici au decis să renunţe la gărzi.

Asistentă plasată sub control judiciar

Asistenta care i-ar fi minţit pe procurori în legătură cu decesele suspecte de la Secţia ATI a Spitalului Pantelimon a fost plasată sub control judiciar.

În schimb, cele două doctoriţe, acuzate că au provocat intenţionat moartea unui pacient aflat în stare gravă la terapie intensivă, vor fi trimise în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Concret, procurorii susţin că, în lunile martie şi aprilie, doctoriţele i-au scăzut pacientului doza de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, acesta intrând în stop cardio-respirator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici