Cinci probe de alimente „necorespunzătoare” din 8, la Strunga, unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit

Cinci probe de alimente au rezultat „necorespunzătoare” din opt, la Strunga, judeţul Iaşi, unde mai mulţi copii 15 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat la şcoală. Ancheta a stabilit existenţa unui focar de gastroenterocolită.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Cinci probe de alimente „necorespunzătoare” din 8, la Strunga, unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit

Cinci probe de alimente „necorespunzătoare” din 8, la Strunga, unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit

Ancheta de la Strunga a stabilit existenţa unui focar de gastroenterocolită şi DSP Iaşi declară ancheta epidemiologică închisă.

DSP Iaşi menţionează că starea de sănătate a elevilor este foarte bună, aceştia fiind externaţi din 9 iunie 2024.

În 7 iunie, inspectorii SCSP DSP Iaşi au mers la Şcoala Gimnazială Strunga şi la firma de catering. La unitatea de alimentaţie publică s-a recoltat 7 probe alimentare reprezentând mâncare gătită şi servită în 6 iunie, o probă de apă de reţea din blocul alimentar, 3 probe de exudat nazal de la personal şi 10 teste de sanitaţie de pe suprafeţele de lucru, mâini şi echipament de lucru.

La Şcoala Gimnazială Strunga a fost recoltată şi o probă de apă din reţeaua scolii, 1 exudat nazal de la personalul desemnat pentru servirea mesei şi 1 sandwich reprezentând probă alimentară din data de 6 iunie.

Cele 2 probe de apă recoltate şi analizate sunt corespunzătoare din punct de vedere chimic şi microbiologic. Din cele 4 probe de exudat nazal 3 sunt corespunzătoare şi 1 necorespunzătoare. 3 probe de coprocultură au fost corespunzătoare.

Din cele 8 probe microbiologice aliment, 3 sunt corespunzătoare şi 5 necorespunzătoare.

Din 10 probe făcute pentru controlul normelor de igienă, 7 sunt corespunzătoare, 3 necorespunzătoare.

DSP precizează că a dat două amenzi, fără să menţioneze valoarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici