Coronavirusul se poate transmite şi prin ochi. "Este posibil"

  • Coronavirusul se poate transmite şi prin ochi.
  • Conjunctivita ar putea fi un simptom al infectării cu COVID-19.
  • "Este cu siguranţă posibil ca o persoană să poată lua Covid-19 prin ochi," a spus dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie.
4310 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul se poate transmite şi prin ochi. "Este posibil"

Foto: Mediafax

Medicii au spus că noul coronavirus poate intra în corp prin nas şi gură. De aici recomandările de a purta mască si de a practica distanţarea socială. 
 
Dar, specialiştii au ajuns la concluzia ca noul coronavirus se poate lua si prin ochi.
 
"Este cu siguranţă posibil ca o persoană să poată lua Covid-19 prin ochi," a spus dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie, citat de CNN.
 
De aceeşi părere este şi dr. Anthony Faucci, epidemiologul şef de la Casa Albă, care le-a recomandat americanilor să poarte ochelari de protecţie sau viziere ca măsură suplimentară împotriva infectării cu coronavirus.
 
"Aveţi mucoasă în nas, mucoasa in gură, dar aveţi mucoasă şi în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Dacă aveţi ochelari sau vizieră ar trebui să le utilizaţi," a spus Anthony Fauci, potrivit ABC News.
 
Există „dovezi emergente” că oamenii prind virusul din picăturile care plutesc în aer, expulzate de o persoăna infectata cu COVID prin strănut, tuse sau vorbire, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
 
Unul dintre modurile în care aceste picături pot intra în corp este si prin ochi. De asemenea, este posibil să te infectezi atingând o suprafaţă contaminată şi apoi ducând mâna la ochi, aspect confirmat si de Centrul pentru Combaterea şi Prevenirea Bolilor din SUA.
 
Un posibil simptom al infectării cu noul coronavirus ar putea fi conjunctivita, potrivit lui dr. Thomas Steinemann.
 
Însa, acesta spune că riscul infectării cu Covid prin nas sau gură este mult mai mare decât infectarea prin ochi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici