Covid la Jocurile Olimpice: peste 40 de sportivi au fost depistaţi pozitiv

Cel puţin 40 de sportivi care participă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, după cum a raportat epidemiologul Maria Van Kerkhove de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Urmărește
623 afișări
Imaginea articolului Covid la Jocurile Olimpice: peste 40 de sportivi au fost depistaţi pozitiv

„Nu este surprinzător să vezi sportivi infectaţi, deoarece virusul circulă destul de repede în unele ţări”, a spus Van Kerkhove, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

Expertul a subliniat că, în ciuda măsurilor preventive implementate de Comitetul Olimpic şi de OMS, virusul Sars-CoV-2 rămâne „încă foarte prezent” la nivel global.

Potrivit datelor culese de OMS în 84 de ţări, procentul de cazuri pozitive a sporit drastic în ultimele săptămâni, ducând la o creştere a spitalizărilor şi a deceselor în mai multe regiuni.

„La nivel global, rata testelor pozitive este de peste 10%, unele zone, precum Europa, înregistrând o rată de peste 20%”, a adăugat Van Kerkhove.

Ea a explicat că „în ultimele luni, numeroase ţări s-au confruntat cu focare de Covid-19”.

În cadrul conferinţei de presă, expertul a reiterat modul în care Comitetul Olimpic, în colaborare cu OMS, a „examinat diverse abordări pentru a gestiona situaţia în evenimente aglomerate precum Jocurile Olimpice” şi a luat măsurile necesare pentru a limita răspândirea Sars-CoV- 2.

Cu toate acestea, în ciuda măsurilor de precauţie, virusul va continua să circule şi să reprezinte o ameninţare globală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici