- Home
- Sănătate
- (24.07.2023, 06:50)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Îţi place mult să mănânci peşte? Sau fructe? E o chestiune legată de ADN
- Au fost descoperite aproape 500 de gene la baza gusturilor noastre la masă.
- Descoperirile reprezintă un pas important către utilizarea geneticii unei persoane.
- Astfel, se pot dezvolta strategii nutriţionale personalizate care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii sau la prevenirea bolilor.
Urmărește
2578 afișări
Îţi place să mănânci peşte? Sau paste? E o chestiune de ADN
Preferinţele culinare sunt scrise în gene, conform unuia dintre primele studii la scară largă asupra genelor legate de dietă. Cercetătorii de la Universitatea din Colorado au descoperit aproape 500 de gene care par să influenţeze direct alimentele pe care le consumăm, într-un studiu prezentat la Nutrition, conferinţa care s-a descis ieri la Boston.
Descoperirile reprezintă un pas important către utilizarea geneticii unei persoane pentru a dezvolta strategii nutriţionale personalizate care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii sau la prevenirea bolilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
„Unele gene pe care le-am identificat sunt legate de căile senzoriale – inclusiv cele pentru gust, miros şi textură – şi pot chiar creşte sentimentul de mulţumire din creier”, explică liderul echipei de cercetare, Joanne Cole.
„Deoarece unele dintre aceste gene pot avea căi clare pentru a influenţa preferinţele alimentare, ele ar putea fi utilizate pentru a crea profiluri genetice senzoriale pentru a ajusta recomandările dietetice personalizate”.
Pentru studiu, cercetătorii au folosit biobanca din Marea Britanie, care conţine date despre 500.000 de persoane. Analiza a evidenţiat aproximativ 300 de gene direct asociate cu consumul de alimente specifice şi aproape 200 de gene legate de tiparele alimentare care grupează diverse alimente, cum ar fi consumul general de peşte sau consumul de fructe. „Studiul a arătat că stilurile alimentare tind să aibă mai multe efecte genetice indirecte, ceea ce înseamnă că se corelează cu mulţi alţi factori”, spune Cole.
Cole studiază în prezent genele nou identificate legate de dietă pentru a le înţelege mai bine funcţia, în timp ce lucrează pentru a identifica şi mai multe gene care influenţează direct preferinţele alimentare.
Un exemplu de posibilă aplicare clinică a descoperirii ar fi modificarea preferinţelor noastre la masă pentru a îmbunătăţi dieta: „Dacă ştim că o genă pentru un receptor olfactiv din nas creşte gustul unei persoane pentru fructe, atunci am putea modula activitatea receptorului respectiv pentru a face consumul de fructe mai atractiv pentru acea persoană”.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace