Longevitate: proteina de îmbătrânire a fost dezactivată şi a crescut cu 25% speranţa de viaţă

Oamenii de ştiinţă au separat proteina inflamatorie numită IL-11, iar rezultatele sunt uimitoare.

Urmărește
47008 afișări
Imaginea articolului Longevitate: proteina de îmbătrânire a fost dezactivată şi a crescut cu 25% speranţa de viaţă

Longevitate: proteina de îmbătrânire a fost dezactivată şi a crescut cu 25% speranţa de viaţă

Este posibil să trăim mai mult? Noi speranţe sunt datele obţinute în Singapore, unde a fost depistată proteina îmbătrânirii.

Echipa coordonată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională Duke şi Institutul Naţional de Cercetare a Inimii din Singapore, împreună cu Imperial College şi Universitatea Duke, a evidenţiat că dezactivarea unei proteine ​​inflamatorii numită IL-11 (interleukina 11) poate creşte cu 25% speranţa de viaţă.

Cercetătorii au descoperit că nivelul IL-11 creşte odată cu vârsta în mai multe ţesuturi şi, ulterior, au eliminat această genă cu tehnici de inginerie genetică.

Supravieţuirea şoarecilor a fost prelungită cu aproximativ 25%. În special, oamenii de ştiinţă au descoperit că, odată cu administrarea îndelungată a unui medicament anti-IL-11, începând cu vârsta de 75 de săptămâni (care pentru şoareci corespunde cu vârsta de 55 de ani la om), prelungirea duratei medii de viaţă a crescut cu 22,4% la bărbaţi şi cu 25% la femei.

Iar asta datorită relaţiei direct proporţionale dintre scăderea proteinei IL-11 şi incidenţa letală mai mică a cancerului, precum şi îmbătrânirea cauzată de boli cauzate de fibroză, inflamaţie cronică şi metabolism prost.

„Şoarecii trataţi au avut mai puţine tumori şi nu prezentau semne tipice de îmbătrânire şi fragilitate, dar am observat, de asemenea, o reducere a atrofiei musculare şi o îmbunătăţire a forţei musculare.

Cu alte cuvinte, şoarecii în vârstă care au primit anti-IL-11 au fost mai sănătoşi”, a remarcat Stuart Cook, autorul studiului, care oferă optimismul că oprirea acestei proteine ​​inflamatorii ar putea avea un efect similar la adulţii în vârstă.

Experimentarea unor tratamente specifice anti-IL-11 pe oameni este în curs de desfăşurare, ceea ce dă speranţă pentru longevitate şi calitatea vieţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici