- Home
- Sănătate
- (06.11.2024, 15:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicamentul care şi-a dovedit eficienţa împotriva colesterolului. Confirmarea vine din Germania
Rezultatele au demonstrat eficacitatea acidului bempedoic, atât singur, cât şi în combinaţie.
Urmărește
41680 afișări
O confirmare importantă vine din Germania, care ar putea schimba pentru totdeauna modul în care tratăm cazurile de persoane cu colesterol ridicat, în special colesterolul LDL (Lipoproteine cu densitate joasă), pe care îl numim în mod obişnuit „colesterol rău” pentru a-l deosebi de colesterolul HDL (lipoproteine cu densitate mare). ), aşa-numitul colesterol „bun”.
Dacă până acum persoanele cu hipercolesterolemie s-au putut baza pe statine, moleculele care acţionează prin blocarea HMG-CoA reductazei, enzima implicată în sinteza hepatică a colesterolului, în curând vor putea conta pe acidul bempedoic, medicament dezvoltat în ultimii doi ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
-
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
-
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
Confirmarea vine din rezultatele finale de urmărire pe 2 ani ale cstudiului MILOS, un studiu european, multinaţional, observaţional în curs de desfăşurare pe pacienţi adulţi diagnosticaţi cu hipercolesterolemie primară sau dislipidemie mixtă.
Pacienţi urmăriţi timp de 2 ani
Pacienţii, 973 de persoane înscrise în 125 de centre din Germania între ianuarie 2021 şi ianuarie 2022, au fost urmăriţi timp de 2 ani după evaluările iniţiale: nivelurile de LDL-C au fost evaluate înainte de începerea tratamentului, la un an şi doi ani.
638 din cei 973 de pacienţi, 65,6% din total, au finalizat urmărirea pe 2 ani şi la acel moment cercetătorii s-au trezit cu valori complete de LDL-C înainte de tratament, la anul 1 şi 2 disponibile pentru 451 pacientii. Aceşti 451 de pacienţi au demonstrat o reducere medie a nivelurilor de LDL-C de la 121,4 mg/dL (3,14 mmol/L) la momentul iniţial la 77,2 mg/dL (2,0 mmol/L), ceea ce reprezintă o reducere relativă medie de 30,3% în populaţia totală. .
„Prin reducerea semnificativă a nivelurilor de LDL-C către obiectivele ghid, facem un pas critic în reducerea riscului de evenimente cardiovasculare, care pot avea un impact profund asupra sănătăţii şi calităţii vieţii unei persoane pe termen lung”, a spus Ioanna Gouni-Berthold, de la Centrul de Endocrinologie, Diabetologie şi Medicină Preventivă de la Universitatea din Köln şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Internaţionale de Ateroscleroză.
Rezultatele au demonstrat eficacitatea şi profilul de siguranţă al acidului bempedoic, atât singur, cât şi în combinaţie cu alte terapii hipolipemiante, într-un context real.
Cum funcţionează acidul bempedoic
Acidul bempedoic este o moleculă orală de primă clasă care reduce colesterolul LDL şi poate fi combinat cu alte tratamente orale pentru a scădea şi mai mult nivelurile. Această moleculă funcţionează prin inhibarea ATP citrat liaza (ACL), o enzimă implicată în biosinteza colesterolului în ficat, în amonte de ţinta statinei din ficat, permiţând scăderea în continuare a LDL-C atunci când este adăugată la statine şi/sau alte terapii de scădere.
„Rezultatele întăresc dovezile privind beneficiile oferite de acidul bempedoic pentru reducerea nivelurilor de LDL-C”, a concluzionat Stefan Seyfried, vicepreşedinte Afaceri Medicale, Medicină de specialitate, Daiichi Sankyo Europa: „Obiectivul nostru către obiectivul pe termen lung este de a oferi comunităţii medicale informaţii concrete pentru a îmbunătăţi prevenirea bolilor cardiovasculare şi, în cele din urmă, pentru a îmbunătăţi îngrijirea pacientului.”
Până în prezent, acidul bempedoic este comercializat în România sub denumirea de Nexletol, pentru a fi luat după prescripţia unui medic şi sfatul unui profesionist.
În general, doza recomandată este egală cu un comprimat de 180 mg, administrat o dată pe zi, indiferent de mese.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe