O bacterie comună, cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume

O bacterie comună, prezentă în stomacul multor oameni, s-a dovedit a fi cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer la nivel mondial, conform unui raport al Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului.

Urmărește
1026 afișări
Imaginea articolului O bacterie comună, cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume

O bacterie comună, cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume

Helicobacter pylori, sau H. pylori, a fost responsabilă pentru aproximativ 810.000 de cazuri de cancer în 2018, depăşind chiar şi virusurile cunoscute precum HPV.

Cercetătorii au descoperit că între 30% şi 40% dintre americani sunt purtători ai acestei bacterii la un moment dat în viaţă. H. pylori poate provoca ulcere stomacale şi intestinale, iar în timp poate duce la dezvoltarea a două tipuri de cancer: limfomul ţesutului limfoid asociat mucoasei (MALT) şi adenocarcinomul gastric, conform Health.

Dr. Linda Cummings, gastroenterolog la University Hospitals Cleveland Medical Center, spune că inflamaţia cronică cauzată de H. pylori poate duce la modificări precanceroase în mucoasa stomacului. Persoanele infectate cu H. pylori au un risc de două până la şase ori mai mare de a face cancer gastric.

Cu toate acestea, experţii subliniază că doar 1% până la 3% dintre persoanele infectate vor dezvolta cancer.

Simptomele unei infecţii cu H. pylori pot include vărsături, pierdere în greutate, probleme de înghiţire şi arsuri la stomac severe, deşi multe infecţii pot fi asimptomatice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici