- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O femeie îşi produce propria insulină după un transplant de celule stem
O femeie de 25 de ani din Tianjing, China, diagnosticată cu diabet de tip 1, a reuşit să-şi producă propria insulină la mai puţin de trei luni după un transplant de celule stem, potrivit unui studiu publicat în Cell.
O femeie îşi produce propria insulină după un transplant de celule stem
Tânăra, care a dorit să rămână anonimă, este prima persoană cu diabet de tip 1 tratată folosind celule extrase din propriul corp.
La mai bine de un an de la intervenţie, ea declară cu entuziasm: „Acum pot mânca zahăr”.
Echipa de cercetători condusă de Deng Hongkui de la Universitatea Peking din Beijing a extras celule de la pacientă, le-a reprogramat în celule stem pluripotente şi le-a transformat în insule producătoare de insulină. Aproximativ 1,5 milioane de astfel de insule au fost injectate în muşchii abdominali ai femeii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Şeful NATO, Mark Rutte, caută o strategie comună cu Trump împotriva Rusiei şi Coreei de Nord
-
Zelenski spune că orice concesie în favoarea lui Putin ar fi „sinucigaşă” pentru Europa
-
Grindeanu, în direct de pe A7: Cei 11 km vor avea şi rolul de Variantă Ocolitoare a Focşaniului
James Shapiro, chirurg de transplant la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada, descrie rezultatele ca fiind „uimitoare", menţionând că diabetul pacientei a fost complet inversat.
Studiul vine după rezultatele unui grup separat din Shanghai, China, care anunţa în aprilie că a transplantat cu succes insule producătoare de insulină în ficatul unui bărbat de 59 de ani cu diabet de tip 22. Insuletele au fost, de asemenea, derivate din celule stem reprogramate prelevate din propriul organism al bărbatului, iar acesta a încetat de atunci să mai ia insulină.
Transplantul de insule poate trata boala, dar nu există suficienţi donatori pentru a satisface cererea în creştere, iar primitorii trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a împiedica organismul să respingă ţesutul donatorului.
Celulele stem pot fi utilizate pentru cultivarea oricărui ţesut din organism şi pot fi cultivate pe termen nelimitat în laborator, ceea ce înseamnă că acestea pot oferi o sursă nelimitată de ţesut pancreatic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO